100-200 eurós áron mozizhatunk magánvetítéseken Finnországban

2022.01.12. - 13:00
A pandémia alatt bezárni kényszerült mozik új szolgáltatással próbálják fellendíteni a forgalmukat. A privát vetítésekre minimum 10 fővel lehet jelentkezni.
100-200 eurós áron mozizhatunk magánvetítéseken Finnországban

„Privát mozis élmény ehetőséget biztosítjuk a nézőink számára. Erre január 31-től lesz lehetőség” – mondta az egyik mozikat üzemeltető cég tulajdonosa, hozzátéve, hogy a magánvetítéseket minimum 10 fővel rendezik, de nagyobb társaságok jelentkezését is várják.

Egy másik, nagyobb finnországi mozihálózat, a „Finnkino”, amelynek a létesítményei továbbra is zárva vannak a nagyközönség számára, hasonló privát vetítési lehetőséget kínálnak, hogy ezzel is valamennyire életben tartsák a mozikat. Itt azonban 10 főben maximalizálják a részvevők számát. A vetítésekre a mozik jegypénztáraiban ehet időpontot foglalni, a filmet pedig a nézők választhatják ki.
A „magánmozizás” ára Finnországban 100 és 200 euró között mozog, csoportonként.

Bár az ország 12 év fölötti lakosságának 80 százaléka megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét adagját, 20 százalék pedig már az emlékeztető oltáson is túl van, a fertőzöttek száma egyre nő. Az omikron variáns terjedése miatt pedig a hatóságok ismét kénytelenek voltak szigorítani az egyszer már lazábbra engedett óvintézkedéseken. Így például a nagyobb férőhelyes mozik sem nyithatnak ki.

Fotó: miodrag ignjatovic/Getty Images