1,5 millió amerikai dollárért kelt el a Trónok harca „főszereplője”

2024.10.14. - 14:00
A Vastrón hatperces licitálás útán talált új gazdára.
1,5 millió amerikai dollárért kelt el a Trónok harca „főszereplője”

A „Trónok harca” sorozat ikonikus Vastrónja a Heritage Auctions aukciósház árverésén talált új gazdára – jelentette az Associated Press. A 1,5 millió amerikai dollárért elkelt trón mellett a sikersorozat rajongói több száz másik kellékre is licitáltak, az összes eladott tárgy összértéke elérte a 21 millió dollárt.

Az aukciót több napon át zajlottDallasban, az Egyesült Államokban, ahol több mint 900 tétel került kalapács alá – köztük páncélok, kardok, ékszerek és számos más jelentős tárgy a sorozatból.

A Vastrón volt a legdrágábban eladott tárgy az aukción. A hatperces licitálás után a trón 1,49 millió dollárért kelt el. Ráadásul az árverésre bocsátott darab egy műanyagból készült replika, amelyet az eredeti, a képernyőn használt verzió alapján öntöttek. A „Trónok harca” története szerint, a trón úgy „készült” hogy egy sárkány lehelete olvasztotta meg a legyőzött riválisok ezer kardját –  Vastrón a hatalomért vívott harc szimbólumává vált a sorozatban.

A trón mellett több mint 30 másik tétel kelt el hat számjegyű összegért. Köztük például Jon Snow kardja 400 000 dollárért került új tulajdonosához, míg egy szürke velúr kosztüm, amelyet Emilia Clarke viselt Daenerys Targaryen szerepében, 112 500 dollárért talált gazdára. Cersei Lannister vörös bársonyruháját, amelyet a sorozat utolsó jelenetében viselt, 137 500 dollárért adták el.Jaime Lannister fekete bőrpáncéljára a licitet 275 000 dollárnál ütötték le, míg Gregor Clegane, azaz „A Hegy” páncélját 212 500 dollárért vásárolták meg.