20 éve mutatták be minden idők egyik legromantikusabb filmjét

2024.07.29. - 12:00

A Szerelmünk lapjai – eredeti címén The Notebook – 2004-ben készült romantikus film, melyet Nick Cassavetes rendezett, ma már klasszikusnak számít és még az “esőáztatta” plakátja is emblematikussá vált az évek során.

20 éve mutatták be minden idők egyik legromantikusabb filmjét

A Nicholas Sparks azonos című regénye alapján készült produkcióban Gena Rowlands és James Garner egy idős párt játszik… Garner felidézi azt az időt, amikor egymásba szerettek párjával, a negyvenes évek elején. Fiatalkori énjüket Rachel McAdams és Ryan Gosling alakítja.

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

Az író, Nicholas Sparks egyébként még felesége szüleitől hallott egy házaspárról, akik hatvan évig éltek együtt, és a haláluk napja megegyezett. Annyira megfogta a történet, hogy továbbgondolta… és így született a Szerelmünk lapjai.

A filmet 20 évvel ezelőtt, 2004 nyarán mutatták be a mozikban.

Fotók: Warner, YouTube