37 éves sláger taszította le a brit slágerlista éléről Harry Styles-t

2022.06.20. - 10:57
Kate Bush "Running Up That Hill" című dala 1985-ben jelent meg, és azután, hogy nemrég felcsendült a Netflix "Stranger Things" című sorozatának negyedik évadában - új életre kelt. Most pedig már vezeti a brit slágerlistát, ezzel elvéve az elsőséget Harry Styles-tól, aki az "As It Was"-zal 10 héten át őrizte a #1 pozicióját.
37 éves sláger taszította le a brit slágerlista éléről Harry Styles-t

A “Running Up That Hill” az utóbbi napokban, hetekben szárnyal: rövid időn belül a dal streamelése a zenemegosztókon több ezerszeresére nőtt, a YouTube-on pedig a klipje a 45. legnézettebb zenei videó lett, és a TikTokon is egyre népszerűbb.
Kate Bush dala 1985. augusztus 17-én került fel először a brit slágerlistára, de soha nem jutott az első helyig – csak harmadik volt – , egészen mostanáig. Uganakkor már a tengerentúlon is  nő a népszerűsége: a Billboard Hot 100-on is  bekerült a Top 5-be.

Az énekesnő a mostani teljesítményével több rekordot is megdöntött. Ő lett a legidősebb női előadó, aki vezeti a szigetország slágerlistáját, 37 év pedig az leghosszabb idő, miután egy dal a megjelenését követően, No 1 pozícióba ért – ezzel Kate Bush és a “Running UP That Hill “a Wham! és a “Last Christmas” rekordját döntötte meg, amely 2021 januárjában jutott csak fel a szigetország kislemez listájának élére. Illetve Kate Bush tartja a rekordot a leghosszabb eltelt idővel, két listavezető dala között: legutóbb ugyanis 44 éve, a “Wuthering Heights” című slágere állt a brit slágerlista élén. A “Running UP That Hill ” ugyanis 1985-ben “csak” a slágerlista 3. helyéig jutott.

Az énekesnő a napokban a honlapján a “Stranger Things” producereinek is köszönetet mondott, amiért lehetővé tették, hogy egy teljesen új közönség ismerje meg és fedezze fel újra a dalát.

Fotó: Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images