Öt éve a 17 éves Billie Eilish zenetörténelmet írt

2024.04.13. - 12:00

Billie Eilish bemutatkozó albuma, a WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? 2019. április 13-én #1 lett a Billboard albumlistáján. Ezzel az akkor 17 éves énekesnő lett az első listavezető eladó, aki a 2000-es években született. És ma már tudjuk, hogy ez nem egy “egyalbumos” siker volt.

Öt éve a 17 éves Billie Eilish zenetörténelmet írt

Billie Eilish Ocean Eyes című, első kislemezét 14 évesen jelentette meg a Soundcloudon, azóta pedig bebetonozta magát a popzene élvonalába.
Összetéveszthetetlen stílusával már az első felvételeivel több millió hűséges rajongót gyűjtött – nekik köszönhetően első EP-je (dont smile at me) több mint másfél éven át szerepelt a Billboard Top 200-as listáján.

A WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? című bemutatkozó albumáról megjelent dalokhoz hasonlóan (bury a friend, wish u were gay, you should see me in a crown, when the party’s over) sokszínű volt a teljes lemez hangzásvilága: a balladák, a trap, a bass dropok és egy kis EDM mind megfért egymás mellett, egy egységes koncepció részeként.

A teljes lemezt Billie Eilish és bátyja, Finneas írták turné közben, a felvételek pedig Finneas szobájában készültek, Los Angeles-i otthonukban.