A Balaton Pikniken mutatkozik be a magyar közönségnek a chicagoi house DJ John Summit

2022.09.09. - 08:00
Idén is igazi elektronikus zenei kuriózumokkal várja a fesztiválozókat szeptember 9-én és 10-én a Balaton Piknik! A meghívott sztárfellépők elsősorban a lágyabb, finomabb elektronikus zenei műfajok, a tech house, minimal, az electro-pop, a deep house és a downtempo világából érkeznek. Köztük a Gus Gus, a Polo & Pan, az Acid Arab, vagy a Magyarországon első alkalommal fellépő Vintage Culture, és a hazai partiszíntéren szintén most debütáló két fiatal DJ, az ausztrál Sonny Fodera, és a chicagoi John Summit.
A Balaton Pikniken mutatkozik be a magyar közönségnek a chicagoi house DJ John Summit

John Summit  a house zene egyik „székhelyének” számító Chicagoból jön, így nem meglepő, hogy  világszinten is az egyik legmenőbb név lett a dance műfajban . Igazi feelgood, azonnal táncra csábító trackjeiben ott vannak szülővárosa klasszikus house ütemei, amihez  jön egy jó adag dallamosság, a 2020-as évek stúdióhangzásával cizellálva. Mindez a fiatal lemezlovas számára havonta 5 milliós Spotify-hallgatóságot eredményez, emellett 2021-ben ő volt a legkeresettebb előadó Beatporton, „Human” című  lemeze pedig  #1 lett a US Dance radio listáján. 2022-ben John Summit  világkörüli turnéra indult, olyan fesztiválokon lépett fel, mint a Lollapalooza, a Coachella, Tomorrowland, Bonnaroo vagy a Parklife  – hétvégén pedig a Balaton Piknik közönségének zenél.

A siófoki Plázson a nyárzáró Balaton Piknik a zenei felhozatalon túl izgalmas kiegészítő programokkal is gondoskodik a klasszikus piknik hangulatról. A MOL Lounge – Gasztronómiai workshopokon napközben a résztvevők ital klasszikusokat párosíthatnak ínyenc falatokkal, neves séfek és italos cégek márkanagyköveteinek részvételével. Mindemellett különféle vízi játékok és sportprogramok, sup kölcsönzés valamint napindító és napközbeni jógaórák várják a piknikezőket.
A Plázs helyszínét is áthangszerelik a szervezők, különféle dekorációs elemekkel, hogy minél teljesebb legyen a piknik élmény és hangulat.