A Buckingham palota kihirdette II. Erzsébet „bulijának” lineupját

2022.05.19. - 10:00
A szervezők nemrég csak annyit árultak el, hogy „a szórakoztatóipar legnagyobb sztárja közül többen” is ott lesznek, hogy megünnepeljék II. Erzsébet hetven éves uralkodásának legjelentősebb és legörömtelibb pillanatait. Tegnap kiderült a fellépők névsora is, így az is, hogy Alicia Keys, George Ezra, Sigala és Mabe is énekel majd a királynőnek.
A Buckingham palota kihirdette II. Erzsébet „bulijának” lineupját

A brit uralkodó trónra lépésének hetvenedik évfordulójához kapcsolódó ünnepségsorozat legizgalmasabb időszaka június 2-5. között lesz – a brit kormány a hétvége előtti két napot is munkaszünetivé nyilvánította. A rendezvénysorozat csúcspontja június 4-én, a Platinum Party at the Palace névre keresztelt grandiózus koncert, amelyet a Buckingham-palota előtt rendeznek. A szervezők tegnap nyilvánosságra hozták a fellépők névsorát is. A party-t a Queen+Adam Lambert nyitja és Diana Ross zárja – akinek 15 év óta ez lesz az első fellépése a szigetországban.

A Queen+ Adam Lambert egy különleges, egyedülálló produkcióval nyitja meg az estét, amely valószínűleg felidézi Brian May történelmi, 2022-es fellépését II. Erzsébet aranyjubileumán, a Palace roof at the Golden Jubilee Concerten, amelyet a Buckingham palota tetején tartottak.
„Nagyon boldogok vagyunk, hogy húsz évvel azután, hogy a királynő pompás aranyjubileumán zenéltünk most is meghívást kaptunk. Volt egy pillanat, amikor elgondolkodtam… a Buckingham palota teteje után mi jöhet még? Hát… meglátják!” – mondta Brian May.

Ám sztárfellépőkből, a nyitó – és a záró produkció között sem lesz hiány: Alicia Keys, Hans Zimmer, Ella Eyre, Craig David, Mabel, Elbow, George Ezra, Duran Duran, Andrea Bocelli, Mimi Webb, Sam Ryder, Jax Jones, Celeste, Nile Rodgers, Sigala, Diversity a legnagyobb slágereit adják elő három színpadon. Sir Elton John egy különleges előadással emeli az est fényét, amelyet előre rögzítettek, és július 4-én este vetítik le a Platinum Party at the Palace közönségének.

Emellett színészek, sportolók és más közéleti személyiségek is részt vesznek az eseményen – ki személyesen, ki videó üzenetben jelentkezik be – Sir David Attenborough, David Beckham, Stephen Fry, Julie Andrews, a The Royal Ballet és Andrew Lloyd Webber is köszönti majd a királynőt.

Az este tematikusan olyan jelentős globális kulturális -, tudományos -, társadalmi –, sport és közéleti események, témák köré szerveződik, amelyek II. Erzsébet hetven éves uralkodása alatt születtek, történtek, nőtték ki magukat.
A két és fél órás Platinum Party At The Palace koncertet a BBC One a BBC iPlayer és a BBC Radio 2 élőben közvetíti.

Fotó: Education Images/Getty Images