A Coldplay 4K klippel ünnepli a „A Rush Of Blood To The Head“ 20 éves jubileumát

2022.09.01. - 08:00
Chris Martinék az emblematikus „The Scientist” című dalukhoz készített 4K verzióban készült videóval emlékeztek meg a nagysikerű második stúdióalbumuk megjelenésének kerek évfordulójáról.
A Coldplay 4K klippel ünnepli a „A Rush Of Blood To The Head“ 20 éves jubileumát

A Jame Thraves rendezte klip, , eredeti 35 milliméteres változata amelyet a Coldplay „The Scientist” című felvételéhez forgatott, most sokkal jobb minőségben, 4K verzióban érhető el YouTube-on, ugyanazon a linken, ahol eddig a régebbi verzió volt látható – a videó egyébként az évek során elérte az egymilliárdos megtekintést.

Az „A Rush Of Blood To The Head“, rajta olyan számokkal, mint a „In My Place“, a „The Scientist“, a „Clocks“ vagy a „God Put A Smile Upon Your Face“ számtalan elismerést hozott a Coldplay-nek , köztük három Grammy-díjat is. Az albumból világszerte 17millió kópiát adtak el. Nem véletlen, hogy a megjelenésekor a Rolling Stones magazin „első osztályúnak” minősítette, a Q magazin kritikusa pedig azt írta róla: „olyan dalok kollekciója, amelyek mélyen megérintenek, és amelyek olyan intim hellyé teszik a stadionokat, mint egy hálószoba.”