A Coldplay meghosszabbítja az európai turnéját – továbbra is a környezettudatosság jegyében

2022.08.25. - 06:00
Chris Martinék 2023-ban Portugáliában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Svájcban, Dániában, Svédországban és Hollandiában koncerteznek. Természetesen továbbra is tartva magukat az ígéretükhöz, hogy a lehető legkörnyezetbarátabb módon valósítják meg a bulikat.
A Coldplay meghosszabbítja az európai turnéját – továbbra is a környezettudatosság jegyében

A Coldplay eddig is a fenntarthatósági kezdeményezések és a környezetvédelmi kötelezettségvállalások átfogó sorozatát prezentálta a 2022-es világkörüli turnéjával egybekötve: a zenekar az eladott jegyek mennyiségével megegyező arányú fa ültetését támogatja, de célja ezt a számot növelni. Az együttes emellett idén 100%-ban megújuló energiával fenntartott élőműsorral is előrukkolt, a világ első karbonsemleges koncerthelyszín nyitóeseményén, a Seattle-i Climate Pledge Arenaban.

A “Music of the Spheres” 2023-as folytatásnál hasonlóképpen elsődleges szempont lesz a zenekar számára a környezettudatosság. Chris Martinék külön sajtónyilatkozatot adtak ki arról, hogy a koncertjeikhez kizárólag megújuló energiaforrást használnak. Így például minden koncerthelyszínen napelemeket illetve szélturbinákat szerelnek fel, amelyek biztosítják a koncertek áramellátását.

A fenntarthatóságot támogató kezdeményezésről még a különálló weboldalt is létrehoztak, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak konkrét terveikről: https://sustainability.coldplay.com/