A Dűne első része készíti elő nagysikeű film folytatását a mozikban

2024.02.08. - 16:04

Nagyszerű hír a Dűne rajongók számára! Február 8-tól, csütörtöktől limitált ideig újra látható a mozikban az első rész – nagyvásznon, ahogyan Denis Villeneuve megálmodta. Akik pedig megnézik a Dűne első részét, azok hetekkel a bemutató előtt exkluzív bepillantást nyerhetnek a második részbe!

A Dűne első része készíti elő nagysikeű film folytatását a mozikban

Valószínűleg 2021  legnagyobb szabású, legkülönlegesebb, legjobban várt filmje volt a Dűne, amelyet jórészt Magyarországon forgattak. A Szárnyas fejvadász 2049, az Érkezés és a Sicario rendezője elképesztő szereplőgárda segítségével, két részben álmodta vászonra a kultikus sci-fi regényt, Timothée Chalamet, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Zendaya, Oscar Isaac, Dave Bautista,
Josh Brolin, Javier Bardem és  Charlotte Rampling szereplésével és Denis Villeneuve rendezésében.

A 94. Oscar-díjátadón a Dűne hat kategóriában lett díjazott, köztük díszletberendezője, Sipos Zsuzsanna, Patrice Vermette látványtervezővel együtt kapott Oscar-szobrot a legjobb produkciós tervezés kategóriában.

Denis Villeneuve 2022 júliusban kezdte a Dűne folytatásának forgatását. A felvételek helyszínei között szerepelt Budapest, Abu-Dzabi, Jordánia és Olaszország is. A második részben a szereplőgárdához Florence Pugh, Léa Seydoux, Christopher Walken, Austin Butler és Souheila Yacoub is csatlakozott. De az eredeti szereplőgárda is visszatért a filmben: köztük Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgard, Javier Bardem és Stephen McKinley Henderson.

A Dűne2-ben Paul Atreides összefog a fremenekkel, hogy bosszút álljon családjáért, de választania kell szerelme és az univerzum megmentése között, mivel a szörnyű jövőt csak ő látja előre.

A Dűne 2021-es bemutatója óta készülnek rajongók milliói világszerte Paul Atreides történetének folyatására, mely február 29-én végre látható lesz a mozikban!