A „Flowers“ lett 2023 legkelendőbb kislemeze

2024.02.28. - 11:00

Miley Cyrus kapta a nemzetközi hangfelvétel -kiadók szövetsége, az IFPI globális díját, „Flowers” című kislemezéért. Az elismerést minden évben az az előadó kapja, akinek a felvétele a legnagyobb példányszámban fogyott a digitális platformokon.

A „Flowers“ lett 2023 legkelendőbb kislemeze

A „Flowers“, amely tavaly év elején jelent meg, 8 héten át vezette a Billboard Hot 100-ot, rekordot döntött a Spotify-on, amikor a legstreameltebb dal lett a debütálását követő egy héten belül, több mint 100 millió meghallgatással. A dal nem csak az Egyesült Államokban, de világszerte a slágerlisták élén kötött ki: az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Írországban, Belgiumban, Svájcban, Ausztriában, Kanadában, Dániában, Svédországban, Lengyelországban, Portugáliában, Új-Zélandon, Hollandiában, Németországban, Norvégiában, Finnországban, Franciaországban, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, Kínában és sok más országban lett #1.
Miley Cyrus a „Flowers”-nek köszönheti az első (– és a második) Grammy-díját is: legjobb szóló pop előadás és az év fel kategóriában.

A második legjobb eladást generáló kislemez tavaly Rema és Selena Gomez közös dala, a „Calm Down“ lett, a harmadik helyen a SZA „Kill Bill“ című slágere áll, amely idén három Grammy-díjat kapott, míg a The Weeknd és Ariana Grande „Die For You“ -ja a negyedik legjobban fogyó kislemez lett 2023-ban. A Top 5-öt a tavalyi nyertes, Harry Styles „As it Was” című dala zárja.

Fotó: Vic