A megrázó önfelfedezés jegyében készült a Galantis új albuma

2024.05.17. - 08:00

A nemzetközileg elismert tánczenei erőmű, Galantis negyedik stúdióalbuma, az “Rx”, ma május 17-én debütál.  A 14 számból álló kollekció egy őszinte, megrendítő vallomás.

A megrázó önfelfedezés jegyében készült a Galantis új albuma

Galantis, azaz Christian Karlsson (más néven Bloodshy) munkásságát az elmúlt évtized egyik leginnovatívabbjaként ünnepelték, és a mai napig több mint 7,3 milliárd összesített streaminget és több mint 1,9 milliárd videóklip-megtekintést ért el. Ezen az úton azonban az alkotó a saját fejében vergődött. Karlsson számára a zene nem egyszerűen szenvedély lett, hanem kényszerré vált. Élete néhány évvel ezelőtt jelentős mértékben jobbra fordult: évekig tartó néma szenvedés után hivatalosan is ADHD-t diagnosztizáltak nála, és elindult az önfelfedezés és az orvosi kezelés útján. A művész immár nyilvános mentálhigiénés útja izgalmasan egybeesett azzal, hogy megalkotta már amúgy is hatalmas karrierje legizgalmasabb és legönreflektívebb zenéit.

Míg személyes küzdelmeire utalt a 2015-ös, találóan elnevezett Pharmacy-ben, Galantis legújabb nagylemeze, az „Rx” Karlsson eddigi leglelkesebb munkája. „A Pharmacy volt az, amikor tudtam, hogy neurodivergens vagyok, és tudtam, hogy a stúdió olyan számomra, mint egy gyógyszertár” – mondta el Galantis. „Én voltam a beteg. Az Rx az, amikor rátaláltam a gyógyszerre. Számomra ez kulcsfontosságú volt, de persze, mindenki a saját útját járja.”

Az “Rx”,  amelyen Karlsson már két éve dolgozik, az adrenalin és az érzelmi katarzis ötvözete. Középpontja a „BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)” egy hajmeresztő vokállal, amely felfedi a zenész diagnózisát. A „Koala”-tól az album néhány ütős kollaboráció is felkerült az új kiadványra, köztük a David Guettával és a 5 Seconds of Summerrel közös „Lighter” is.