A szurkolók összekovácsolása jegyében született meg a foci EB himnusza

2024.05.14. - 12:23

Az olasz trió – Matt Madwill, Simon de Jano és Luke Degree – vagyis a MEDUZA, az amerikai OneRepublic és a német énekesnő, Leony közös felvétele, a “Fire” a 2024-es futball Európa-bajnokság  hivatalos himnusza, amelynek bemutatásával a nemzetközi alkotógárda már most izgalmas rálátást nyújt a közelgő foci eseményre – indul a #lightyourfire kampány.

A szurkolók összekovácsolása jegyében született meg a foci EB himnusza

A dal piacra dobásával egyidejűleg az UEFA elindítja a #lightyourfire elnevezésű kampányt – amely felhívás a világ minden tájáról származó szurkolók felé, hogy egyesítsék erőiket és szenvedélyüket, és használják a dal audio változatát a foci témájú videóikban. A kezdeményezés célja az is, hogy a  szurkolók átérezzék az UEFA EURO 2024 szellemiségét, valamint, hogy erősítse bennük az csapatszellemet. A kampány emellett lehetőséget kínál a szurkolóknak, hogy jegyeket nyerjenek a torna döntőjére, amelyet július 14-én rendeznek.

“A zene ereje, amellyel összekovácsol minket, mostanában még fontosabb, mint valaha”-  vélik a MEDUZA  tagjai, akik a „Fire” megjelenése kapcsán nyilatkoztak. “Annyira izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a “Fire” című dalt, az UEFA EURO 2024 hivatalos himnuszát, és reméljük, hogy a #lightyourfire kampány összehozza a futball- és zene rajongókat világszerte. Alig várjuk, hogy elkezdődjön a torna, és meghódítsuk a színpadot!” – tették hozzá.

Az OneRepublic énekese, Ryan Tedder, pedig úgy véli: “különleges napot ünneplünk a ‘Fire’ bemutatásával. Ezt a dalt kifejezetten a labdarúgás szerelmeseinek írtuk, hogy összekössön  mindannyiunkat, és izgatottan várjuk, hogy lássuk, hogyan inspirálja a közönséget világszerte. Csatlakozzatok, osszátok meg a szenvedélyeteket, amíg visszaszámolunk a bajnokság startjáig!”

Az UEFA EURO 2024 záróünnepségén a berlini Olympiastadiononban, július 14-én, a rajongók élőben is hallhatják a “Fire”-t a Meduza, a OneRepublic és Leony előadásában. Amellett, hogy részt vett a „Fire” megalkotásában,  a Meduza több fronton felel az EB hangzás-élményéért: televíziós bejátszásoknál, valamint olyan kulcsfontosságú pillanatoknál, mint a csapatok bevonulása, valamint az  EB trófea átadása. Ezzel biztosítják, hogy az UEFA EURO 2024 szellemisége a torna minden egyes mozzanatában jelen van, összekapcsolva a zenét és a labdarúgást.

Az UEFA EURO 2024 június 14-től július 14-ig tart a meccseket tíz német városban rendezik: Berlin, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Lipcse, München és Stuttgart ad otthont az mérkőzéseknek.