A The Weeknd slágere lett 2021 "globális digitális single”-je

2022.03.02. - 09:00
Az IFPI, az International Federation of the Phonographic Industry, vagyis a hanglemezipart tömörítő nemzetközi szervezet, „2021-re a „Save Your Tears” –nek ítélte a digitális single díjat. Ezzel The Weeknd lett az első előadó, aki két egymást követő évben is az IFIP listájának élén végzett - 2020 –ban a “Blinding Lights” lett az első.
A The Weeknd slágere lett 2021 "globális digitális single”-je

The Weeknd „After Hours” című, negyedik stúdióalbumán hallható slágerek, mint a “Heartless”, “In Your Eyes” vagy a “Blinding Lights” után, a „Save Your Tears” is meghódította a világ slágerlistáit. Az Ariana Grandéval közös remix-változatnak köszönhetően pedig a dal a 2021. májusában listavezető lett az Egyesült Államokban is. A „Save Your Tears” három kontinens, tizennégy országában szerezte meg a platinalemez státuszt.

„Ez egy újabb briliáns év The Weeknd számára, a „Save Your Tears” pedig kétségkívül az egyik legkedveltebb dal a világon. Szívből gratulálunk The Weekndnek és az egész stábjának a „Digitális Single” díjhoz, amelyet sorban másodszor nyernek el – ez egy rendkívüli teljesítmény!” – mondta Frances Moore, az IFPI ügyvezető igazgatója.

Fotó: Brian Ziff