A UNESCO jószolgálati nagykövete lesz a Seventeen nevű k-pop csapat

2024.06.12. - 14:00

Június 26-án, a Seventeen tagjai hivatalosan is a UNESCO  jószolgálati nagyköveteivé válnak- írja az AFP hírügynökség, az ENSZ szervezetére hivatkozva.

A UNESCO  jószolgálati nagykövete lesz a Seventeen nevű k-pop csapat

A Seventeen és az UNESCO egyaránt arra törekszik, hogy olyan eszközöket biztosítson a fiatalok számára, amelyek lehetővé teszik számukra változtatás elősegítéségét – mondta Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója. “A ‘Seventeen’ zenéjével és pozitív energiájukkal inspirálják és támogatják a fiatalokat világszerte” – tette hozzá Azoulay. “Számos sikeres közös vállalkozás után szeretném, ha partnerkapcsolatunk még nagyobb stratégiai hangsúlyt kapna. Június 26-án az a kellemes feladat vár rám, hogy befogadjam a zenekar 13 tagját az UNESCO jószolgálati nagyköveteinek családjába.”

A 13 tagú “Seventeen” 2015-ben alakult Dél-Koreában. A Nemzetközi Hangfelvételi Szövetség szerint, 2023-ban ők voltak a második legnagyobb „zenei jelenség” volt Taylor Swift után a Nemzetközi Hangfelvételi Szövetség szerint. A csoport dalai milliárdos meghallgatásnál járnak a Spotify-on, a „Don’t Wanna Cry” című daluknak pedig több mint 275 millió megtekintése van a YouTube-on.

A párizsi ceremónián, ahol a zenekar tagjait jószolgálati nagykövetté nevezik ki, a “Seventeen” elkötelezi magát amellett, hogy tehetségüket és zenéjüket az UNESCO értékeinek szolgálatába állítja – áll a  UNESCO közleményében. Audrey Azoulay cselekvési tervet készít a k-pop csapat tagjai számára a fiatalok támogatására és azokra a konkrét változtatási lehetőségekre, amelyek megvalósítása a UNESCO szerint lehetséges.

Fotó: Photo by Michael Buckner/Penske Media via Getty Images