Amit Taylor Swift csinál, azt tanítani kéne – és fogják is!

2023.11.29. - 13:00

A Harwardon és a floridai Gainesville Egyetemen a következő tanévtől Taylor Swift kurzusok indulnak, amelyekenn mélyrehatóan elemzik mind Swift dalszövegeit, mind a kulturális hatását.

Amit Taylor Swift csinál, azt tanítani kéne – és fogják is!

A következő tanévtől kezdődően az Egyesült Államokban két egyetem, a Harvard és a floridai egyetem is előadásokat tart a 33 éves amerikai előadóművész, Taylor Swift szakmai karrierjével foglalkozó tananyagból.

A Harvardon a kurzust „Taylor Swift és világa” címmel a költő és irodalmi kritikus, Stefani Burt professzor vezeti; a  floridai Gainesville-en az előadás a  „Zenés történetek Taylor Swifttel és más emblematikus énekesnőkkel” címet kapta, az irodalomtudományok professzora, Melina Jimenez vezetésével.

A kurzusok célja, hogy mélyrehatóan elemezzék mind Swift dalszövegeit, mind a napjainkig egyik legfelkapottabb hírességének kulturális hatását. A Harvard kurzusa az irodalmkritika szemszögéből vizsgálja Swift munkásságát, és elemzi a tömegkultúrában elfoglalt helyét. A floridai egyetem kurzusa Swift mellett más énekesnők, köztük Aretha Franklin, Billie Holiday és Dolly Parton munkásságát is tanulmányozza.

Taylor Swift sikereit már más egyetemeken is tanulmányozzák, köztük az Austin-i Texas Egyetemen, a Kaliforniai Egyetemen, az Arizonai Állami Egyetemen, az New York Egyetemen, valamint a Gent Egyetemen, Belgiumban.