Anglia és Hollandia is a négy között

2024.07.07. - 11:52

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-1-es döntetlen és hosszabbítás után tizenegyesekkel 5-3-ra legyőzte Svájcot tegnap este, míg a másik nyolcaddöntőben Hollandia 2-1-re kerekedett felül Törökországon a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati, berlini negyeddöntőjében.

Anglia és Hollandia is a négy között

A vezetést Svájc szerezte meg az alacsony iramú és kevés izgalmat hozó mérkőzés 75. percében Breel Embolo góljával, de Anglia öt perccel később Bukayo Saka pontos lövésével egyenlített. A folytatásban és a ráadásban újabb gól már nem esett, így következett a tizenegyespárbaj, amelynek során egyedül Manuel Akanji, a svájciak védője hibázott, így az angolok jutottak tovább.
Gareth Southgate angol szövetségi kapitánynak ez volt a 100. mérkőzése a szigetországi válogatott edzőjeként.

A török szurkolók egy része hajnalban a holland válogatott szállodájához vonult és tűzijátékkal, illetve nagy hangzavarral ébresztette a játékosokat. A hollandokon eleinte nem látszott a kialvatlanság – mezőnyfölényben futballoztak és több lövéssel is próbálkoztak -, de kapusuk alaposan elaludt Güler beadásánál, így Akaydin vezetést szerzett a törököknek.
A második félidő elején ismét a hollandok tűntek aktívabbnak, majd Güler szabadrúgása a kapufáról pattant ki. Ezután hét perc alatt fordított Hollandia: előbb De Vrijt hagyták őrizetlenül, majd a tétovázó védők nem szabadítottak fel, a menteni igyekvő Müldür pedig esés közben szerencsétlenül ért bele a kapu elé passzolt labdába, ami az ő lábáról került a hálóba. Felpörgött a meccs, a törökök a hajrában nagyobbnál nagyobb helyzeteket alakítottak ki, ám ellenfelük bravúros mentéseket mutatott be és továbbjutott.

A hollandok hatodszor jutottak a legjobb négy közé a kontinenstornán, szerdán pedig  Anglia lesz az ellenfelük a 21 órakor kezdődő dortmundi elődöntőben. 

Forrás: MTI

Fotó: Getty Images