Az Acid Arab is érkezik a holnap startoló nyárzáró Balaton Piknikre

2022.09.08. - 12:00
Az idén szeptember 9 és 10 között zajló Balaton Piknik eddigi története alapján elmondható, hogy a fesztivál jóval többet kínál, mint egy 48 órán keresztül tartó party. A zenei programkínálat patikamérlegen kimért aránya, amely gondosan egyensúlyoz a melankólikus, “szállós” zenei élmény és a féktelen partizás között alapvetően meghatározza a Piknik hangulatát. Erre a sok izgalmas fellépő, köztük a párizsi formáció az Acid Arab is garancia.
Az Acid Arab is érkezik a holnap startoló nyárzáró Balaton Piknikre

Az Acid Arab nevű zenei kollektíva 2012-ben alakult Párizs kulturális olvasztótégelyében, azzal a céllal, hogy teret nyerjen az arab kultúra számára a modern, kortárs elektronikus zene világában.

Megalakulásuk óta türelmesen csiszolják a stílusukat, a cél érdekében pedig számos afrikai, közel-keleti és amerikai művésszel vették fel a kapcsolatot. A keményebb nyugati elektronikus zenét a keleti hangzásvilágot lehengerlő módon keverő zenéjével az Acid Arab nem véletlenül teremt világszerte euforikus hangulatot a klubokban és a fesztiválokon. A hazai közönség pedig erről a hétvégi Balaton Pikniken bizonyosodhat meg.

A koncertezés mellett az Arab Acid arra is talál időt, hogy stúdióba vonuljon. Miközben nemrég néhány baráttal – köztük Ammar 808-al, The Reflex-szel és  Polo & Pannel –  kiadott egy tizenegy feldolgozásból álló gyűjteményt, amelynek nemes egyszerűséggel a  Remixed címet adta,  a párizsi csapat éppen most fejezte be a harmadik albumát is, amely 2022 októberében jelenik meg.