Az elmúlt három év legerősebb debütjével lőtte magát a brit slágerlista élére a Coldplay

2024.10.14. - 12:00
A Coldplay eddig kiadott tíz albumából mindegyik listavezető lett Nagy-Britanniában. Ezzel a teljesítménnyel igen illusztris társaságba került.
Az elmúlt három év legerősebb debütjével lőtte magát a brit slágerlista élére a Coldplay

Chris Martinék tizedik stúdióalbuma, a „Moon Music” a megjelenését követően azonnal az Egyesült Királyság albumlistájának élére került – számolnak be róla a nemzetközi hírügynökségek. Három év óta, ez egy új album legerősebb bemutatkozása a szigetországban.

A „Moon Music” egyben az év második legjobb debütálása is, Taylor Swift „The Tortured Poets Department” című lemeze mögött; és Adele 2021-ben rekordsebességgel fogyó, „30” című albuma óta, a leggyorsabban elkapkodott album – derül ki az Official Chart Company adataiból. A Coldplay, akiknek ez a tizedik listavezető albumuk, olyan nagy nevekkel került egy „csapatba”, mint az ABBA, Michael Jackson és a Queen, akik szintén tíz albummal álltak a brit slágerlista élén.

A héten a szigetországban a második helyet Sabrina Carpenter „Short N’ Sweet” című albuma foglalja el, amely egy helyet ugrott előre az előző héthez képest. Az alternatív rockot játszó Public Service Broadcasting a harmadik helyen debütált „The Last Flight” című albumával, míg a dalszerző-énekes James Bay a negyedik helyen szerepel „Changes All The Time” című negyedik albumával. A brit albumlista top 5-ös mezőnyét az amerikai Chappell Roa zárja, aki egy pozíciót javítva , hatodikról az ötödik helyre lépett elő „The Rise And Fall Of A Midwest Princess” című slágeralbumával.

📷Anna Lee Webres