Az Ofenbachhal zárultak a párizsi paralimpiai játékok

2024.09.10. - 14:00
A duó a "franciás hangzás" jegyében állította össze a záróceremónián előadott zenei szettet.
Az Ofenbachhal zárultak a párizsi paralimpiai játékok

Vasárnap, a „Stade de France”-ban tartották a párizsi paralimpiai játékok záróceremóniájára. A francia elektronikus duó, az Ofenbach hatalmas B2B DJ-szettel lépett fel, amelyben 24 előadó szerepelt, “francia hangzással”.  A záróünnepségen az  Ofenbach olyan művészekkel osztozott a színpadon, mint Jean-Michel Jarre, Martin Solveig, Kavinsky és Kiddy Smile.

“Hihetetlenül izgalmas látni, hogy ezek az előadók egy ilyen gyönyörű projekt köré gyűltek. Micsoda nagyszerű időszak ez az elektronikus zene számára!” – kommentálták a paralimpiai játékok záróceremóniáját az Ofenbach tagjai.

A párizsi paralimpiai játékok 2024-es záróceremóniáját világszerte közvetítették, több mint 225 országban, és több mint 300 millió tévénéző követte. Ezek a játékok minden idők legszélesebb körben sugárzott paralimpiai játékai voltak, felülmúlva a tokiói 2020-as és a 2016-os riói kiadásokat.

A Ofenbach Párizsban született és nevelkedett tagjai korábban már részt vettek a 2024-es párizsi ötkarikás játékok kapcsán tartott ünnepségeken, többek közt vitték az olimpiai lángot, és felléptek a láng érkezésekor rendezett koncerten is. A záróceremónián a “Be Mine” című népszerű slágerüket adták elő, amelyet 2016-ban adtak ki, és a duó egyik aranylemezes dala.