Beyoncé bejelentette az új albuma címét

2024.03.18. - 13:00

Beyoncé nyolcadik – és első country – albuma a „Cowboy Carter” címet kapta, és ahogyan az énekesnő korábban már bejelentette, március 29-én jelenik meg a zenei piacon. A „Cowboy Carter” (Akt II: Cowboy Carter), Beyonce album-trilógiájának második darabja, a 2022-e Renaissance után, amelyet gyakran „Act I: Renaissance”-ként is emlegetnek. Az új albumot két kisleme harangozta be: a „Texas Hold ’Em” és a „16 Carriages”.

Beyoncé bejelentette az új albuma címét

Queen Bey a múlt hónapban, a Super Bowl alatt sugárzott reklámban jelentette be az új album érkezését, előtte pedig a Instagramon jelent meg a rejtélyes beharangozó: „ACT II, 03. 29”.
Az új korongról – a két, eddig megjelent kislemezen kívül – nem sokat tudni, de a napokban Doly Parton elárulta, hogy Beyonce feldolgozta a „Jolene” című slágerét, és úgy véli a klasszikus felvétel része lesz ifjú kolléganője új albumának.

Ami a korongról eddig megjelent felvételeket illeti, a „Texas Hold ’Em”-mel Queen Bey zenetörténelmet írt: a Hot Country Songs élén debütált, és ezzel ő lett az első színesbőrű női előadó, aki vezette a Billboard country zenei listáját. A felvétel emellett a Billboard Hot 100-on is #1 lett; ez Beyoncé tizenharmadik – szóló előadóként a kilencedik- listavezető slágere. Az Egyesült Államokon kívül a „Texas Hold ‘Em” Kanadában, Írországban, Hollandiában, Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban, valamint a Billboard Global 200-on is listavezető lett.