Beyonce: hétből hét

2022.08.10. - 12:00
Az énekesnő legújabb, Renaissance című stúdióalbuma az amerikai slágerlista élére állt, így Beyonce eddigi összes albumának sikerült megszereznie a #1 pozíciót a в Billboard Top 200-on, már a megjelenésük első hetében. Ez pedig rekordteljesítmény. Emellett a korong nem csak az Egyesült Államokban tarol, hanem világszerte.
Beyonce: hétből hét

Beyonce immár az egyetlen női előadó, akinek az Egyesült Államokban a teljes diszkográfiája az első helyen debütált a slágerlistákon. A Rolling Stones magazin egészen elragadtatta magát a teljesítménytől, és nemrég – többek szerint túlzásba esve – „a legnagyobb ma élő művésznek” nevezte az énekesnőt.
Mindeközben a Rennaissance nem csak a USA-ban szárnyal, hanem világszerte – az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, Ausztráliában, Kanadában, Dániában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Brazíliában is vezeti a slágerlistát. Ugyanakkor már a megjelenése napján a legstreameletebb album lett a Spotify-on 2022-ben, a női előadók lemezei között.

Az album első single-je a „Break My Soul“ hasonló sikereket ért el, villámgyorsan a Billboard Hot 100 első helyére került. Ezzel Beyonce olyan illusztris társasághoz csatlakozott, mint Paul McCartney и Michael Jackson – az énekesnő lett ugyanis a harmadik előadó a Billboard történetében, akinek 20 szóló felvétele, együttes tagjaként pedig 10 dala szerepelt a Billboard Hot 100 Top 10-es listáján.

Fotó: Mason Poole/A.M.P.A.S./Getty Images