Beyoncé új albuma ledönti a sztereotípiákat

2024.04.02. - 10:00

Queen Bey legújabb zenei projektje, a „Cowboy Carter”, rajta 27 figyelemreméltó dallal, nem csak az énekesnőtől teljességgel szokatlan country stílusa miatt ír zenetörténelmet, hanem mert a lemez egyik előfutárával  a “Texas Hold Em” -el Beyoncé lett az első színesbőrű énekesnő, aki vezette a Billboard Hot Country Songs listáját.

Beyoncé új albuma ledönti a sztereotípiákat

A “Cowboy Carter” – Act II egyfajta folytatása az “Renaissance” Act I albumnak, amely 2022-ben jelent meg. A napokban megjelent új albumon hallható dalok máris nagy figyelmet kaptak Spotify-on  és más zenemegosztó platformokon. Beyonce rajongói különösen Dolly Parton klasszikusa, a  “JOLENE” feldolgozása iránt mutatnak fokozott érdeklődést.

A “Cowboy Carter” -en szereplő dalokkal Beyonce és az album készítői a Chitlin Circuit előtt tisztelegnek, amely egy olyan vendéglátó- és fellépő helyekből álló konzorcium, amely az Egyesült Államokban támogatta a sötétbőrű előadókat a szegregáció idején. A sötétbőrű előadók a country zene világában mostanában is az egyik legtöbbet boncolgatott téma lett, miután kiderült, hogy Beyoncé úgy döntött, éppen ebben a műfajban alkot. Instagram bejegyzésében március elején az énekesnő azt írta, hogy az évek során többször is kirekesztették a country zenei közösségből az Egyesült Államokban. A “Cowboy Carter”-rel Beyoncénak úgy tűnik most sikerül ledöntenie a több évtizedes sztereotípiákat.