Billboard történelmet írt Ye

2024.03.13. - 09:00

Ye – akit Kanye West néven ismert meg a világ-  és Ty Dolla $ign közös felvétele a „Carnival” a héten a Billboard kislemezlistája élére állt. Ezzel pedig Ye lett az első rapper, aki három különböző évtizedben vezett a az amerikai slágerlistát.

Billboard történelmet írt Ye

Ye és Ty Dolla $ign közös felvétele, a „Carnival”, amelyben Rich The Kid és Playboi Carti is közreműködik, a második helyről lépett elő listavezetővé – írja a Billboard.com. Emlékeztetve arra, hogy Ye 20 éve – akkor még Kanye Westként –  vezette először az amerikai slágerlistát,  és ő az első rap előadó, aki ezt elérte, valamint az első rapper, aki 2000 óta  három különböző évtizedben vezette a Billboard Hot 100-ot.

Az amerikai slágerlista második helyezettje a héten Teddy Swims a „Lose Control” című dalával. Jack Harlow és a „Lovin on Me” továbbra is őrzi a harmadik helyét, miután hat, nem egymást követő héten vezette a slágerlistát. Benson Boone „Beautiful Things” című felvétele őrzi a negyedik helyét, míg  Beyoncé a „Texas Hold ‘Em”-el  című az ötödik helyre csúszott vissza. Ugyanakkor a „Hot Country Songs“ listát már negyedik hete őrzi a #1 pozícióját.

Fotó: Rich Fury/VF20/Getty Images for Vanity Fair