Bivalyból készül az év strandétele

2025.08.08. - 08:00
Harcsa-suppli lett a legjobb strandbüféétel, míg a stranddesszertek között a granola optimist nyert.
Bivalyból készül az év strandétele

Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája elmondta, hogy a balatongyöröki Kicsi Csóka bisztró bivalytatára zalaköveskúti bivalyhúsból készül, burgonygratinnal, tormahabbal, zellerropogóssal, szardellával, kapribogyóval, kovászos uborkával és házi majonézzel tálalják.

Abalatonmáriafürdői Pizza Sztori harcsa-supplijának alapötletét a római rizsgolyók adták. A harcsapaprikást összefőzik túrós csuszával, majd nyalóka alakúra formázzák, és kirántják. Kapros túróval és kápiakrémmel tálalják.

A gyenesdiási Mónisüti granola optimistjának névadója az Optimist vitorlás, amelyen a gyerekek tanulnak hajózni. A vitorlás teste és vitorlája képviselőfánkból készül, tölteléke mézes-joghurtos krém, erdei gyümölcs öntet és granola kerül rá.

A Balatoni Kör tizenegyedszer hirdette meg a strandételversenyt. A zsűri 36 nevezett étel közül választotta ki a győzteseket – tette hozzá Kardos Gábor.

Forrás: MTI

📷Balatoni Kör/Heim Alexandra