Boldog szülinapot, Mark Zuckerberg!

2024.05.14. - 06:00

1984. május 14-én született a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg. Mark New York államban nőtt fel. A számítógép iránti érdeklődése már 12 éves korában megmutatkozott.

Boldog szülinapot, Mark Zuckerberg!

Az érettségi után a Harvardra járt, ahol kollégiumi szobájában lakótársaival, Dustin Moskovitzcal és Chris Hughesszal együtt útjára indította a Facebookot. A Facebook születése idején nem volt más, mint az amerikai Harvard egyetem hallgatóinak belső kommunikációs csatornája. Később nyilvánossá, ingyenessé, mindenki számára elérhetővé tették.

Mark Zuckerbergről és Facebook alapításáról David Fincher Social Network – A közösségi háló címmel készített filmet, melynek alapjául Ben Mezrich Véletlenül milliárdos című regénye szolgált.

2012. május 19-én Mark feleségül vette barátnőjét, Priscilla Chant, akivel már évek óta boldog párkapcsolatban éltek, két gyermekük született. Zuckerbergék pulikutyája Beast (Vadállat) 2010 januárjában jött világra, szüleit az ercsi Kalácsos kennelből importálták. Érdekesség: a komondor is nagyon tetszett a házaspárnak, de túl nagynak találták az ő “kis” kertjükhöz képest.

Mark Zuckerberg az egyik leggazdagabb fiatal a világon!

Kedvenc Facebook-posztunk tőle:

Nagyobbik lánya, Max néhány éve apukája munkájáról “nyilatkozott”, és mivel otthon is rengeteget hallja a Facebook, azaz “Arckönyv” szót, ezért szerinte a papa egy könyvesboltban dolgozik. Zuckerberg természetesen a Facebook-on osztotta meg a cuki kijelentést.

Ezt írta: “Today I learned my daughter thinks I work at a bookstore.” (“Ma kiderült, a lányom úgy gondolja én egy könyvesboltban dolgozom”)

 

Fotó: PuzzlePix