Charlie Puth, Rosalia és Stormzy is ott van a Global Citizen idei jótékonysági koncertje headlinerei közt

2022.08.12. - 08:00
A nemzetközi szervezet, a Global Citizen, amely a Föld megmentéséért és a világméretű szegénység leküzdéséért harcol, kihirdette a jubileumi, tízedik jótékonysági koncertje fellépőit. A zenészek célja, hogy a bolygónk védelmében és a szegénység leküzdés érdekében összefogásra buzdítsák a világ vezető hatalmait.
Charlie Puth, Rosalia és Stormzy is ott van a Global Citizen idei jótékonysági koncertje headlinerei közt

Az eseményt idén szeptember 24-én, két helyszínen rendezik. Az egyik koncert New Yorkban, a Central Prkban lesz, ahol a Metallica, Mariah Carey, Rosalía, a Måneskin, a Jonas Brothers és Charlie Puth lép színpadra, hogy támogassa a jó ügyet. A „testvér” show Ghanaban lesz, ahol Akraban, Fekete Csillag téren Usher, Stormzy, H.E.R. и SZA lép fel.

Az eseménnyel a résztvevők és a szervezők arra szólítják fel a világ vezetőit, akik hamarosan az ENSZ közgyűlésén és a G-20-ak találkozóján, valamint a nemzetközi klímakonferencián jönnek össze, hogy cselekedjenek, és „fektessenek be 600 millió dollárt nők és fiatal lányok jövőjének biztosításába, pótolják a 10 millió dolláros összeget, amelyre a klímaváltozás elleni küzdelemhez még szükség van, a nemzetközi élelmezési válság elleni küzdelem részeként különítsenek el 500 millió dollárt az afrikai farmerek számára” – olvasható a szervezet felhívásában.

Fotó: Getty Images