Csapj egy egy törölközőt a válladra - ma van a Nemzetközi Törölköző Nap

2024.05.25. - 08:00

Douglas Adams emlékére minden év május 25-én nemzetközi törölköző-napot tartanak szerte a világon. Ilyenkor a rajongók törölközővel a nyakukban közlekednek a városban, és különböző rendezvényeket tartanak. A törölköző viselése Adams Galaxis Útikalauz Stopposoknak című művéből ered, ahol minden belevaló stoppos tudja hol a törölközője.

Csapj egy egy törölközőt a válladra - ma van a Nemzetközi Törölköző Nap

2001. májusában, mindössze 49 éves korában halt meg Douglas Adams, a Galaxis Útikalauz stopposoknak című ötkötetes trilógia szerzője.
Az emlékére ezen a napon minden jó érzésű ember egész nap törülközőt visz magával mindenhová, így mutatva ki gyászát és a géniusz iránti tiszteletét. A mozgalmat a Binary Freedom híroldal szerkesztője, Clyde Williamson indította, aki úgy érezte, az internetezőknek valamilyen módon meg kellene emlékezni kedvenc szerzőjükről. 2001 május 25-én volt az első Nemzetközi Törülközőnap, amelyre azóta is minden évben sor kerül.

Május 25-én vigyetek magatokkal egész nap törülközőt. Tegyétek ki a kocsi ablakába. Csapjátok a vállatokra. Vigyétek a kezetekben, ha más megoldás nincs.

Forrás: Jeles Napok, ezenanapon.hu

Fotó: Pixabay