A Murcia tartományban kifejlesztett fajta tízéves nemesítési munka eredménye, és igen gazdag természetes antioxidánsokban. A „Boom Bites” névre keresztelt gyümölcs külsőre úgy néz ki, mint egy hagyományos, piros szőlő, ám belül inkább egy cseresznyére emlékeztet. A „Boom Bites” termés több mint 90%-át az Egyesült Királyságba exportálják, ahol „Red Berry Grapes” – piros bogyós szőlő – néven árusítják egy népszerű áruházláncban.
A fogyasztók különösen kedvelik az ízét, frissességét és intenzív színét, és a szakértők szerint az új szőlőfajta tökéletes alapanyag gyümölcssalátákhoz is.
„A Boom Bites valódi kihívást jelentett számunkra” – mondta Dr. Ivan Carreño agronómus. “2015-ben kezdtünk el foglalkozni ezzel projekttel. A feltételezésünk az volt, hogy ha sikerül piros húsú szőlőt előállítani, akkor az gazdagabb lesz antioxidánsokban, mivel a héj színét az úgynevezett antocianin nevű antioxidáns határozza meg. Akkoriban úgy döntöttünk, hogy ha keresztezni tudjuk ezeket az ősi, nem étkezési célra termesztett szőlőfajtákat a Bloom Fresh vagy SNFL fajtákkal, akkor létrehozhatunk egy igazán kiváló, antioxidánsokban gazdag szőlőt” – tette hozzá a szakember.