Dua Lipa „Radical Optimism“ című albuma vezeti a brit slágerlistát

2024.05.17. - 10:00

A háromszoros Grammy-díjas  Dua Lipa május 7-én adta ki a harmadik albumát, a „Radical Optimism“-et, amivel máris meghódította a slágerlistákat tengeren innen- és túl. Az album 46,300 eladott példánnyal debütált a brit albumlista élén. Az Offical Charts adatai szerint, a megjelenést követő első héten, a brit előadók közül eddig egyedül Adele adott el több albumot „2021. novemberében megjelent „30“ című korongjából.

Dua Lipa „Radical Optimism“ című albuma vezeti a brit slágerlistát

Dua Lipa új albuma nem csak hazájában, Nagy-Britanniában hanem az Egyesült Államokban is a slágerlista élvonalában van: a Billboard 200-on a „Radical Optimism“ a második helyen áll, a lista élén harmadik egymást követő héten Taylor Swift „The Tortured Poets Department“ albuma található.

Az „Radical Optimism“ album  népszerűsítésére Dua turnéra indul amelynek első állomásait már be is jelentette:  júniusban Berlinbben, Pula-ban és Nîmes-ben lép fel. A koncertekre azonnal elkeltek a jegyek. Emellett Dua a Glastonbury egyik headlinere lesz június 28-án, a híres Pyramid Stage-en ad koncertet, október 17-én a londoni „Royal Albert Hall“-ban lép fel.

Fotó: Tyrone Lebon