Ed Sheeran kiöregedett - Harry Styles lett a leggazdagabb brit zenész harminc alatt

2022.05.26. - 10:00
A The Sunday Times idén is összeállította a brit zeneipar legvagyonosabb képviselőinek listáját, ezen belül pedig - az eddig megszokott módon - külön is rangsorolta azokat, akik még nem töltötték be a harmincadik életévüket. Ezt a listát az elmúlt években Ed Sheeran vezette, azonban ő már túllépte e harmadik X-et, így az élbolyban változások történtek.
Ed Sheeran kiöregedett - Harry Styles lett a leggazdagabb brit zenész harminc alatt

Ed Sheeran így is szép pozícióval dicsekedhet a leggazdagabb brit zenészek rangsorában: a 10. helyen áll, 260 millió fonttal. Az összesített listát jövő hónapban a 80. születésnapját ünneplő Sir Paul McCartney vezeti, 865 millió angol fontos vagyonával, amit tavaly 45 millió fonttal gyarapította Beatles zenéinek jogdíjaiból illetve a „Got Back” elnevezésű amerikai turnéjának bevételeiből – írja a leggazdagabb britek –  köztük zenészek- listáját összeállító The Sunday Times.

Az összesítésben a U2 áll a második helyen: a zenekar tagjainak összvagyona 625 millió font, ami öt millióval több, mint tavaly volt.  A brit zeneipar harmadik leggazdagabb művésze, Sir Andrew Lloyd Webber, annak ellenére, hogy az ő vagyona tavalyhoz képest megcsappant, aminek oka, hogy a pandémia alatt a színházi élet teljesen tetszhalottá vált. Ám a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Operaház Fantomja és még számtalan világhírű musical zeneszerzőjének bankszámláján így is 495 millió font maradt.
A negyedik helyen Sir Elton John áll a maga 395 millió fontos összvagyonával őt követik Sting, Mick Jagger, és Keith Ritchards.

A 30 év alatti legvagyonosabb szigetországu zenészeknél Harrya Styles vette át Ed Sheeran helyét az élen, kerek 100 millió fontos vagyonával. A második hely a „fiataloknál” Dua Lipáé, akinek a bankszámláján 60 millió font van, csakúgy, mint a Little Mix tagjainak. A negyediktől a hetedik helyig az egykori One Direction tagjai állnak: Niall Horan, Louis Tomilnson, Liam Plyne, és Zayn Malik. A Top 10-be került még Sam Smith, Stormzy és Lewis Capaldi.

Fotó: Handout/Getty Images