Egyre többen kételkednek Taylor Swift „önálló munkájában”?

2022.01.26. - 09:00
Miután nemrég plágiumért citálták bíróság elé, most Damon Albarn, a Blur és a Gorillaz énekese nyilvánosan hangoztatta, hogy Tayol Swift nem maga írja a dalait. A nyilatkozatból Twitter-háború lett.
Egyre többen kételkednek Taylor Swift „önálló munkájában”?

A zenész nemrég a Los Angeles Times-nak adott interjúban egyfajta összehasonlításként Billie Eiliesh és Taylor Swift között, arról beszélt, hogy míg az egyikük „rendkívüli, addig a másik nem maga írja a dalait – az állítás Taylor Swift dalainak szerzői jogait tekintve nem állja meg a helyét, ugyanis a szerzeményeknél minden esetben az énekesnő szerepel szerzőként vagy társszerzőként.

Taylor Swift dühös Twitter bejegyzéssel válaszolt Albarrnnak, amelyben azt írta, hogy az állítása teljes mértékben hamis és káros.

„Nagy rajongód voltam, amíg meg nem láttam ezt. Minden dalomat magam írom. A kijelentésed teljesen igaztalan és nagyon káros. Nem kell szeretni a dalaimat, de rohadt gáz megpróbálni kétségbe vonni a munkámat”

A brit zenész azután mondta, hogy Taylor Swift nem maga írja a dalait, miután a Los Angeles Times újságírója megjegyezte, hogy az amerikai énekesnő nagyon tehetséges dalszerző. Albran hozzátette, azt is, hogy a társszerző nem számít dalszerzőnek, és ez a tevékenység nagyon eltér a valódi dalírástól.
„Nem utálok senkit, csak azt mondom, hogy hatalmas különbség van szerző és társszerző között. Ez nem jelenti azt, hogy a végeredmény ne lehetne valóban fantasztikus. Akik igazán érdekes szerzők, az Billie Eiliesh és a testvére” – magyarázta Albarn, hozzátéve, hogy az ő stílusuk jobban tetszik neki, mint Taylor Swifté.

Az interjú után Taylor Swift producere, Jack Antonoff szintén nekiment a brit zenésznek a Twitteren:
„Soha nem találkoztam Damon Albarnnal, ő pedig soha nem járt az én stúdiómban, de úgy tűnik, mindenkinél többet tud azokról a dalokról, amelyeket Taylor ír és készít” – írja Antonoff, hogy azután még keményebb hangnemben folytassa. „Ha mégis ott jártál… ok… ha nem, talán fogod be a p….ba”

Végül Albarn kénytelen volt bocsánatot kérni Taylor Swifttől:
„Teljesen egyetértek veled. Volt egy beszélgetésem a dalszerzésről, amelyet sajnos meghúzva, like-vadászatra használtak. Az utolsó dolog, amit szerettem volna, hogy dalszerzőként lejárassalak. Bízom benne, hogy megérted”- írta Damon.

Fotó:Getty Images