A mai egy designos nap - a Design világnapja

2022.06.29. - 08:00
Az akkor éppen ötvenéves Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége, az International Council of Societies of Industrial Design – ICSID kezdeményezésére 2007 óta tartják június 29-én a Design Világnapját. Ezen a napon minden évben egy központi téma köré szerveződnek az ünnepi eseményeket: 2022-ben ez a dizájnvállalkozások hatékony irányítása.
A mai egy designos nap - a Design világnapja

A 2022-es design világnap eseményei világszerte az adott  tematika köré szerveződnek – Magyarország Magyar Formatervezési Tanács, az MFT  szervezésében “Design – Üzlet – Jóllét” című programmal kapcsolódik be a  június 29-ei eseményekbe, a Budapesten az Onyx Átriumban.

A programban a dizájnlámpákat készítő Manooi képviselője, Héder János tulajdonos, kreatív igazgató, valamint az Onyx Műhelytől Niszkács Anna ügyvezető, tulajdonos, Góg Angéla kreatív igazgató és Lengyel Márton belsőépítész mutatják be üzleti modelljüket, beszélnek gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukról, valamint tanácsokat adnak a résztvevőknek.
A kerekasztal-beszélgetésen a cégvezetők mellett az egyes projektekben résztvevő csapatok tagjai is felszólalnak, így a hallgatóság több nézőpontból kaphat képet az adott üzleti helyzetről.

Az idén 65. alkalommal megrendezett design világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a területre és segítse a designtudatos vállalkozásokat.
A World Design Organisation (WDO) 1957 óta szervezi hálózatba a nemzetközi designszakmai kezdeményezéseket. A WDO társszervezetei világszerte panelbeszélgetésekkel, workshopokkal, formatervezési versenyekkel, kiállításokkal, és kapcsolatépítő eseményekkel készülnek. A design világnapja eseményein a WDO kiemelten foglalkozik azokkal a designtudatos vállalati stratégiákkal, amelyek kiemelkedő vezetői modelljüknek köszönhetően a gazdasági sikerek mellett hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

Forrás: MTI

Fotó: scyther5/Getty Images