Érkezik The Weeknd album-trilógiájának utolsó darabja

2024.09.09. - 12:00
A zenész még idén ősszel meglepi a rajongóit a „Hurry Up Tomorrow” címet viselő albummal.
Érkezik The Weeknd album-trilógiájának utolsó darabja

Az „After Hours” című sikeralbum volt a kanadai producer, dalszerző és énekes zenei trilógiájának első darabja, amelyet a „Dawn FM” követett. The Weeknd a napokban egy videóval fedte fel a sorozat harmadik albumának címét, amely egyben a három részes zenei történetének lezárása. Az album címe „Hurry Up Tomorrow” lesz, és egyben háromalbumos projekt kreatív csúcspontja.

A bejelentésben a zenész utal az „After Hours” című  albumára is, amelyen a „Blinding Lights” című sláger is hallható. Ebben az érában The Weeknd a legtöbb, az albumhoz készült  vizuális anyagban ugyanabban a piros öltönyben szerepelt. Minden további előadással és videoklippel ez a  karakter egyre véresebb lett. Ezek a vizuális elemek hangsúlyozzák az érzelmi káoszt és a menekülési vágyat, amelyek meghatározzák az album témáit, és zökkenőmentesen átvezetnek a „Dawn FM” koncepciójához

„A tükörbe nézek, és egyszerre érzem magam öregnek és újnak, csapdába esve, mozgásra képtelenül. Még nem néztem szembe önmagammal” – osztotta meg gondolatait The Weeknd. A „Dawn FM” album stílusát erősen befolyásolta a synth-pop és a dance hangzás, miközeben azt az elképzelést vizsgálja, hogyan vezet az út az életből a halálba. Ebben a világban nem más a narrátor, mint Jim Carrey  – aki nem mellesleg a zenész jóbarátja.

A „Hurry Up Tomorrow” -t,  amelynek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, The Weeknd zsúfolt őszi programja közepette dobja piacra.

Szombaton a brazíliai São Paulo-i Estádio Morumbi stadionban adott koncertet, amelyet élőben közvetítettek a YouTube-on. The Weeknd a koncertjegyekből – és az online értékesítésből származó összes bevétel 10%-át a BrazilFoundation alapítványnak adományozza, hogy támogassa a természeti katasztrófák és gazdasági nehézségek sújtotta dél-brazíliai közösségeket.

A  másik esemény, amelyet a zenész rendez, a „Halloween Horror Nights”, a Universal Studiosban, a „The Weeknd: Nightmare Trilogy” címmel és szeptember 5-től november 3-ig tart.

📷Pari Dukovic