Értékes James Bond relikviák kerülnek kalapács alá

2022.09.29. - 08:00
Az árverést a legendás film 60 éves jubileumához kapcsolódva rendezik, jótékony céllal - a befolyt összeget különböző segély-és jótékonysági szervezetek között osztják el. Az aukción többek közt James Bond híres Aston Martin DB5-ösére és a filmben viselt öltönyére is lehet licitálni.
Értékes James Bond relikviák kerülnek kalapács alá

A Christie’s aukciósház “James Bond is back” – vagyis James Bond visszatért – elnevezésű, két eseményből álló árverésének első részét tegnap tartották, a másodikat pedig online rendezik, október 5-én, ,a „James Bond napon”, amelyet világszerte megünnepelnek a rajongók. A dátum nem véletlen, 1962-ben ugyanis október 5-én volt az első James Bond film, a Dr. No bemutatója.

Az aukción többek közt licitálni lehet arra az öltönyre is, amit Daniel Craig viselt mikor utoljára alakította a 007-est, valamint azokra a ruhadarabokra, amelyeket Ramy Malek és Lashana Lynch hordott a Nincs idő meghalni című filmben. Az árverés legizgalmasabb tétele azonban minden valószínűséggel a James Bond autó, az Aston Martin DB5, amely a James Bond filmek több ikonikus jelenetében is szerepel. Őfelsége titkos ügynökének autója 1,500,000 és 2,000,000 font közötti összeget ér. A kalapács alá kerülő Aston Martin egyike annak a nyolc replika-modellnek, amelyeket kifejezetten a Bond-filmekhez gyártottak.

Fotó: Ian West – PA Images/Getty Images