Guinness rekordkísérlet készül az Állatok Világnapjához kapcsolódva

2022.09.28. - 08:00
Október 4-én, Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének halála napján az állatbarátok világszerte ünnepelnek.  E jubileum alkalmából október elsején nagyszabású, ingyenes családi rendezvényt tart a Rex Kutyaotthon Alapítvány 10 és 17 óra között az újpesti Állaszigeten, ahol a "legtöbb örökbefogadott kutya egy helyen és időben" Guinness rekordot is megpróbálják felállítani.
Guinness rekordkísérlet készül az Állatok Világnapjához kapcsolódva

Szent Ferenc élete során azt hirdette, hogy nem csak embertársainkat kell szeretnünk és tisztelnünk, hanem mindent, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen környezetünk. Az Állatok Világnapjának gondolata 1931-ben egy természetvédelmi konferencián vetődött fel Firenzében, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a vadonélő állatok védelmére. Manapság viszont már inkább a társállatokról szól ez a nap, amely lehetőséged ad arra, hogy felhívjuk a figyelmet az ember-állat kapcsolat fontosságára, egyúttal az állatok kiszolgáltatott szerepére.

Az október 1-ei egész napos rendezvényen természetesen az állatok lesznek fókuszban. A szervezők gondoltak a család kisebb és nagyobb tagjaira is. Lesz zenés bábelőadás, állatbemutató, rendőr és őrző védő kutyabemutató, állatos témájú opera és operett részletek, Misztrál és Hot Jazz Band koncert, valamint kézművesfoglalkozások, galambreptetés, állatorvosi tanácsadás és fotókiállítás is. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter, az ünnepélyes megnyitót Déri Tibor Újpest polgármestere tartja, délelőtt 10 órakor.

A programok mellett lehetőség nyílik megismerni az Állatsziget lakóit is. 11-15 óra között fél óránként indulnak körbevezetések. A résztvevők a gazdára váró állatok megismerésén túl, szaktanácsot kaphatnak a felelős örökbefogadással és az állattartással kapcsolatban is.

Emellett a Rex Kutyaotthon Alapítvány megpróbálkozik rekordkísérlettel is. Szeretnék, ha ez a nap azokról a négylábú családtagokról is szólna, akik egy második esélynek, az örökbefogadásnak köszönhetően boldog, szerető családba kerülhettek. A rekordkísérlettel szeretnénk felhívni a figyelmet a menhelyek szerepére a kóborállat probléma kezelésében.

A „Legtöbb örökbefogadott kutya egy helyen és időben” elnevezésű rekordkísérlet lényege, hogy minél több örökbefogadott kutya és gazdája ünnepelje ezt a napot velünk és közösen részt vegyünk egy flashmob megvalósításában.

Az alapítvány vár minden olyan gazdit és négylábú kedvencét, aki kutyáját örökbefogadta. A rekordkísérletre jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

https://bit.ly/guinnessrekord

A rendezvény részletes programja itt érhető el:

https://rex.hu/hu/esemenyek/rendezvenyek/allatok-vilagnapja/

Fotó: Pxhere