Hajszálnyival nőtt a Grammy-gála nézettsége a tavalyihoz képest

2022.04.05. - 10:00
A Grammy-díjátadó televíziós nézettsége a tavalyi mélyponthoz képest minimális növekedést mutat : az előzetes adatok szerint 8,93 millióan látták az Amerikai Lemezakadémia gáláját vasárnap.
Hajszálnyival nőtt a Grammy-gála nézettsége a tavalyihoz képest

A Nielsen közvéleménykutató felmérése szerint az előző évihez képest ez 130 ezerrel több nézőt jelent, 2021-ben azonban a ceremóniára rányomta bélyegét a pandémia miatti visszafogottság.
A szervezők az újabb koronavírus-hullám miatt januárról áprilisra halasztották az idei gálát, amit így sikerült a korábbi évekhez hasonló külsőségek közepette megrendezni.

A The Hollywood Reporter cikke emlékeztetett rá, hogy a Grammy nézettségének kis mértékű növekedése a közelmúltban megrendezett más zenei díjátadók nézőszámának növekedését tükrözi. A tavaly őszi American Music Awards nézőszáma szintén enyhe növekedést könyvelhetett el az ABC tévécsatornán, a CMA Awards nézettsége pedig a 18 és 49 év közötti korosztály tekintetében emelkedett, miközben azonban a teljes nézettség tekintetében kissé csökkent.
A hasonló díjátadók, például az idei Oscar-gála vagy a tavaly őszi Emmy-gála közönsége az előző évi ceremóniához képest ugyancsak nőtt.

Forrás: MTI

Fotó: Kurt Krieger – Corbis/Getty Images