Hallgatói panasz után kezdte játszani Beyonce új dalát egy country rádió

2024.02.19. - 07:00

Egy country zenén sugárzó, kis rádióállomás az amerikai Oklahoma államban, azért nem játszotta Beyoncé új, „Texas Hold ‘Em” című dalát, mert az nem illik a rádió formátumához – ám az egyik hallgatójuk ezzel nem értett egyet és keményen bírálta a rádiót – számolt be a BBC. A botrány után az állomás megváltoztatta a döntését, és már játssza a „Texas Hold ‘Em”-et.

Hallgatói panasz után kezdte játszani Beyonce új dalát egy country rádió

A problémát állítólag az okozta, hogy Beyonce új dala ugyan country stílusú, ám a rádióállomás vezetősége nem tudott a kislemez megjelenéséről, mivel korábban soha nem játszottak Beyoncétól semmit.
Így amikor az oklahomai Bing városka rádiója, a KYKC FM egyik hallgatója azt érte, hogy játsszák le a „Texas Hold ‘Em-et”, nem voltak hajlandóak teljesíteni a kérését, majd e-mailben indokolták meg miért: “Nem játszunk Beyoncé-t a KYKC-n, mert mi egy country rádió vagyunk.”

A hallgató közzétette a kapott választ az “X” -en, rasszizmussal és diszkriminációval vádolva az adót. Természetesen Beyonce legnagyobb rajongói oldala a közösségi médiába, a @BeyLegion megosztotta a bejegyzést, amely így milliókhoz ért el. A botrány pedig tovább hömpölygött a különböző közösségi oldalakon
Miután a rádióállomást elárasztották a kérések, hogy játsszák a „Texas Hold ‘Em”-et, Roger Harris, a KYKC FM tulajdonosa SCORE menedzsere, kijelentette, hogy a dalt felvették a rádió játszási listára.
Harris elmondta, hogy az állomás nem tudott a legutóbbi két country stílusú Beyoncé dal megjelenéséről, ezért a reklamáló hallgatójuk számára egy sztenderd választ küldtek.

Fotó:  James Devaney/GC Images