Három év szünet után ismét elstartolt Európa legendás zenei fesztiválja

2022.06.23. - 10:00
Tegnap megnyitotta kapuit a világ egyik legnagyobb rock fesztiválja, a Glastonbury. A Bristohoz közeli települést övező mezőkre, idén több mint 200 000 látogatót várnak vasárnapig. A fellépők között pedig ott lesz többek közt Paul McCartney , és Billie Eilish is, akik történelmet írnak, mint a  fesztivál főszínpada, a Pyramid Stage valaha volt legidősebb és legfiatalabb szóló fellépője.
Három év szünet után ismét elstartolt Európa legendás zenei fesztiválja

Tavaly a szervezők óvatosságból csak egyetlen nagy koncertet rendeztek, amelyet online közvetítettek, az előző két évben pedig a pandémia miatt elmaradt a fesztivál. Idén a Glastonbury régi fényében tér vissza, számtalan zenei műfajt képviselő fellépőkkel, figyelemreméltó headlinerekkel.

A pénteken színpadra lépő Sir Paul McCartney és a szombaton koncertező Billi Eilish mellett Diana Ross is történelmi visszatérésre készüla  Glastonbury-n.  A fesztivált a Pyramid Stage-en, vasárnap  Кendrick Lamar zárja, aki nemrég megjelent Mr. Morale & The Big Steppers című albumát népszerűsíti. Szintén vasárnap koncertezik a Pyramid Stage-en Lorde és a dzsessz legenda Herbie Hancock.

A lineup nevek közt szerepel még Sam Fender, Olivia Rodrigo, a Foals, a Wolf Alice, Little Simz, Arlo Parks, Burna Boy, a Skunk Anansie, a Pet Shop Boys, az Elbow, Doja Cat, Megan Thee Stallion, Phoebe Bridgers, a TLC, és a  Wet Leg  is.