Hat év börtönt kapott Lady Gaga kutyáinak elrablója

2022.08.12. - 14:00
A második férfi, akit azzal vádoltak, hogy megtámadta Gaga kutyasétáltatóját, hogy elrabolhassa a két ebet, hat év letöltendő börtönre ítélte a Los Angeles-i bíróság. Az egyik társa már előzőleg négy évet kapott.
Hat év börtönt kapott Lady Gaga kutyáinak elrablója

A 28 éves Lafayette Sean Wiley -t rablás bűntettében találták vétkesnek, aki beismerte, hogy tagja volt annak a csapatnak, akik rálőttek Ryan Fischerre, miközben Lady Gaga három francia bulldogját sétáltatta, 2021 februárjában Holywoodban.

Az esetet, ahogyan két férfi kiszáll egy kocsiból és mellbe lövi a kutyasétáltatót, a térfigyelő kamerák rögzítették, csakúgy, mint az utána következő eseményeket, amikor a férfiak felkapnak kettőt a kutyák közül . Kojit és Gustavot – és elfutnak a helyszínről. A harmadik kutyusnak, Miss Asiának sikerült elszaladnia, de később visszatért és odabújt a földön fekvő Ryan Fischerhez.

Az eset után Lady Gagag 500ezer dollárt ajánlott fel, ha visszakapja a szeretett kutyáit. A két francia bulldogot végül egy nő hozta vissza, azt állítva, hogy egy oszlophoz kötve találta őket. A nőt letartóztatták, mert a rendőrségnek olyan infomációja volt, amely szerint a nőnek viszony volt az egyik kutyarabló apjával és őt bízták meg azzal, hogy visszavigye a kutyákat és átvegye a rablók helyett a megtalálónak járó díjat.

Waeilie mostani ítélete néhány héttel azután született, hogy társát, a 20 éves Jaylin Keyshawn White -ot négy év börtönre ítélték az esetért, illetve azután, hogy néhány napja másodszor is letartóztatták a harmadik gyanúsítottat, a 19 éves James Howard Jacksont, akit azzal vádolnak, hogy ő lőtt rá Ryan Fischerre. Jacksont egyszer már letartóztatták, ám április 6-án adminisztrációs hiba miatt szabadon engedték. Most azonban ismét rács mögé került. Az ő ügyében még hátravan a bírósági döntés.

Lady Gagáról köztudott, hogy imádja a kutyáit és gyakran viszi őket magával különböző nyilvános eseményekre is.