Húsz éves TikTok sztár lett 2022 hangja a BBC-nél

2022.01.07. - 13:00
A titkzatos PinkPantheress végzett az élen a BBC "2022 hangja" választásán. Az új sztárjelölt több fiatal tehetséget utasított maga mögé a brit médium által kezdeményezett szavazáson. Nem véletlen, hogy jelenleg őt tartják a legígéretesebb brit pop előadónak.
Húsz éves TikTok sztár lett 2022 hangja a BBC-nél

A lány indie pop duó, a  Wet Leg  a második helyen végzett a BBC szavazásán, őket a harmadik helyen Mimi Webb követi.  Sokatmondó, hogy az előző években ezen a listán olyan, ma már ismert és elismert nevek végeztek az élen, mint Adele, a Years & Years, Michael Kiwanuka, Sam Smith vagy Ellie Goulding.

PinkPantheress először a TikTokon futott be. A dalai, amelyeket alig egy éve kezdett írni, ritkán hoszabbak két percnél de a hozzá készült videók népszerűsége rohamtempóban nőtt és a fiatal énekesnőnek ma már több milliós követőtábora van.
2021. augusztusában  PinkPantheress két dala is felkerült a hivatalos brit top 40-es slágerlistára, а “Just For Me” című szerzeményét pedig a Coldplay fel is dolgozta a BBC Radio 1 Live Lounge című műsorában.

PinkPantheress az énekesnő művészneve a TikTok-on, és sokáig nem is lehetett tudni hogyan is hívják valójában.  Most azonban már tudható, hogy ő Gemma Victoria Walker, Bath-ból. Gemma jelenleg Londonban él, ahol filmművészetet tanul. És már azt is elárulta, hogy gyerekként Michael Jackson zenéje ihlette arra, hogy ő is énekeljen. De ne számítsunk arra, hogy hamarosan sokkal többet tudunk meg róla.

“Úgy vélem, nem jó ha kitergetem minden lapomat. Szeretem a titokzatosságomat, úgy érzem, ha mindenhol az arcommal és a zenémmel találkoznának, az irritálná az embereket” – mondta 2022 hangja a BBC-nek adott interjúban.

A BBC “2022 hangja” szavazásán nem csak a közösségi oldalak felhasználói voksoltak, hanem 130, a zenei életben elismert személyiség és szekértő, köztük Elton John, Ed Sheeran és Billie Eilish is leadta szavazatát.