In Lazio with Love - olaszországban kétezer eurót érhet az esküvő

2022.03.01. - 09:00
Kétezer eurót - 740 ezer forintnak megfelelő összeget -  kapnak azok a jegyesek - olaszok és külföldiek egaránt -, akik idén Róma tartományában, Lazióban házsasodnak össze.
In Lazio with Love - olaszországban kétezer eurót érhet az esküvő

Az In Lazio with Love, vagyis Lazióban, szeretettel elnevezésű akcióban olaszok és külföldiek is részt vehetnek, akik egyházi vagy polgári szertartáson keltek vagy kelnek egybe a tartományban idén január 1. és december 31. között – írta hétfőn a The Guardian online kiadása. Akár Rómában, akár Lazio egy kastélyában vagy a Tirrén-tenger partján tartják az esküvőt, a tartomány kétezer eurót fizet a pároknak, hogy megmentse az esküvőszervezési szektort a világjárvány következményeitől.

A pároknak az összeget kérelmezniük kell úgy, hogy ettől a héttől kezdve benyújtanak legfeljebb öt számlát. Ha a kérést elfogadják, akkor visszakapnak 2000 eurót abból a pénzből, amelyet Lazióban költöttek esküvői szolgáltatásokra, köztük rendezvényszervezésre, ruhára, helyszínre, vendéglátásra, virágra, autóbérlésre és fotózásra.
A tartomány összesen 10 millió eurót tett félre a kezdeményezésre. A kérelmeket 2023. január végéig lehet benyújtani, vagy addig, amíg a keret ki nem merül.

“Nagyon megsínylette a szektor a gazdasági válságot, ezért van szüksége a támogatásra” – mondta el Nicola Zingaretti tartományi elnök.

A pandémia kezdete óta kilencezer esküvőt tartottak Lazióban, 2019-ben 15 ezret.
A tartomány bővelkedik esküvői helyszínekben, az olasz főváros mellett a dombtetőkön álló középkori városok és a Circeo Nemzeti Park homokos-dűnés tengerpartja is várja a jegyeseket. A tartomány leghíresebb lakodalmainak egyikét 2006-ban tartották, amikor – az azóta elvált – Tom Cruise és Katie Holmes amerikai filmszínészek keltek egybe az braccianói Orsini-Odescalchi-kastélyban.

Forrás: MTI

Fotó: Serena Cevenini/Getty Images