Innováció és fejlődés - az AUX légkondicionálók útja a TOP3-ig

2022.04.21. - 14:40
Hazánkban még újdonságnak számíthatnak az AUX légkondicionálók, miközben a világ számos országában évtizedek óta nagy sikerrel vannak jelen a piacon. Az AUX Group vállalatcsoport gyökerei egészen 1986-ig nyúlnak vissza, ekkor alapították meg Kínában. A vállalat az elektromos fogyasztásmérők piacán szerzett energetikai tapasztalatok alapján 1994-ben lépett be a légkondicionáló iparba, amely piacon az első 5 évben ezerszeresére nőtt a forgalma. Hamar kiderült a vezetés számára, hogy a vállalatcsoport tevékenységei között a legnagyobb hangsúlyt a légkondicionáló szegmensre kell tenni, így sikerült elérniük azt, hogy az AUX mára a légkondicionáló iparág 3 legnagyobb szereplőjének egyikévé nőtte ki magát a világon.
Innováció és fejlődés - az AUX légkondicionálók útja a TOP3-ig

Az évek óta stabilan Kína 35 millió vállalata közül a TOP500 közé tartozó AUX nem állt meg ezen a ponton a fejlődéssel, hiszen 2012-ben Hangzhou és Ningbo városokban külön kutatási részlegeket hozott létre, amit később további K+F központok követtek, többek között Japánban, ahol a leginnovatívabb fejlesztések készülnek azóta is.

 width=

Méreteket tekintve az AUX az elmúlt években megsokszorozta gyártóbázisainak számát, 2015 óta már Brazíliában és Indonéziában is termeli a nagy népszerűségnek örvendő termékeit másik 9 gyártóbázissal együtt. Világszerte jelenleg 30.000 alkalmazottal állít elő évente 37 milliónál is több, azaz naponta közel 110 ezer klíma szettet. A hatalmas volumen ellenére a minőségbiztosítás elsődleges az innováció mellett, a gyártó munkatársai minden egyes készüléket alapos tesztelés alá vetnek. A precíz tervezés, a modern gyártósor és az alapos minőségbiztosítás eredményezi a termékek kiválóságát.

Hivatalos forgalmazásban Magyarországon az AUX légkondicionálók csupán 2021. tavasza óta érhetőek el, ugyanakkor a gyártó ambiciózus magatartásával azonosuló közel 30 éves piaci jelenléttel büszkélkedő Rotovill Kft., mint kizárólagos hazai forgalmazó folyamatosan bővíti a magyarországi termékkínálatot. A piacra lépést követően 2022-re a lakossági szegmenseben a modellválaszték immár 4 különböző szériával van jelen, több új és korszerű kereskedelmi modell kíséretében. A márkabevezetés sikerességét tükrözi a lakosság és szerelők részéről beérkezett több ezer pozitív visszajelzés, hiszen kiváló támogatással, stabil hátterű vállalattól jutottak hozzá innovatív funkciókkal gazdagon felszerelt, kedvező ár/érték arányú légkondicionáló berendezésekhez.

Lakossági magasoldalfali termékek tekintetében jelenleg az AUX Gamma 2 a kínálat belépő modellje az AUX világába, ám már ez a készülék is funkciók sokaságával rendelkezik, az ultra csendes működés és 10 év kiterjesztett szavatosság egyaránt jellemző rá. A vadonatúj, már UV sterilizálóval felszerelt, japán tervezésű és Construma díjas AUX Kappát követi a portfólió jelenlegi csúcsa az akár -25 fokban fűteni képes, UV sterilizálóval szintén felszerelt AUX Delta 2. A dizájnberendezések kedvelőinek, pedig a fényes koromfekete AUX Omega ugyancsak elérhető az AUX egyre bővülő választékában.

Ismerje meg bővebben az AUX innovatív klímáit ide kattintva

 

(szponzorált tartalom / AUX Magyarország)