Interaktív kiállítás nyílt Stockholmban Avicii emlékére

2022.02.25. - 07:00
Az „Avicii Experience” elnevezésű tárlatot, amely szombattól várja a látogatókat, Avicii apja, Klas Bergling és a svéd herceg Károly Fülöp valamint felesége Szofia nyitotta meg.
Interaktív kiállítás nyílt Stockholmban Avicii emlékére

A kiállítás Avicii, a művész, és Tim Bergling az ember előtt adózik emlékkel –  igazi interaktív utazást ígér a világhírű dj és producer életén át. A belépők árából befolyó összeg egy részét a „Tim Bergling Foundation” javára fordítják. Az alapítvány olyan személyeket és szervezeteket támogat, amelyek a fiatalok mentális betegsége és az öngyilkossága megelőzésének területén tevékenykednek.

 

A svéd Dj és producer 2018. április 20-án egy pénteki napon hunyt el , 28 évesen Omanban, ahol a barátaival nyaralt. Halálának körülményeiről még ma is ellentétes vélemények vannak, de a hivatalos hírek szerint öngyilkosságba hajszolta a folyamatos megfelelési kényszer, a lámpaláz és a depresszió.

Avicii a svéd elektronikus zenei szcéna egyik legtehetségesebb képviselője volt. Kétszer is jelölték Grammy-díjra, a Sunshine és a Levels című dalaiért.  A Billboard és az MTV Europe több elismerését is elnyerte . Halála előtt pár nappal Avicii (01) című albumát jelölték Billboard zenei díjra a legjobb dance/elektronikus zenei lemez kategóriájában.

Avicii halála előtt évek óta súlyos betegségekkel küzdött, többek között hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett alkoholproblémái miatt, többször volt turnéi közben kórházban, de úgy vélte, ebben a szakmában nem lehet nemet mondani, így volt olyan hónap, amikor minden este fellépett, éjszakázott, napközben pedig stúdiózott. 2016. augusztusában búcsúzott el végleg közönségétől, ugyanis visszavonult a turnézástól. De a zenélést nem hagyta abba.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!