Isten éltesse Enrique Iglesiast!

2024.05.08. - 10:00

A multi platinalemezes, Grammy és Latin Grammy-díjas énekes-dalszerző, a Billboard szerint minden idők legnagyobb latino énekese ma ünnepli 49. születésnapját. Enrique Iglesisis kilencéves korától Miamiban él, apja a világhírű spanyol Julio Iglesias spanyol énekes, édesanyja Isabel Preysler modell és televíziós személyiség. Enrique azonban sikeresen kilépett szülei árnyékából és saját jogán vált igazi sztárrá. Mára nem csak az egyik az egyik legkedveltebb spanyol előadó, hanem minden idők legjobb latin énekese. Természetesen Enrique szerette volna “lekörözni” édesapját, de elmondása szerint nagyon fontos számára az apai támogatás.

Isten éltesse Enrique Iglesiast!

Enrique Iglesias eddigi, több mint 25 éves karrierje során elképesztő rekordot ért el – 154 dal lett #1 a Billboard slágerlistáin. Ő az az előadó, aki a legtöbb listavezető dallal szerepel a Billboard Hot Latin Songs slágerlistán. A Billboard magazin ezért is őt nevezte meg a “a legnagyobb latin-amerikai előadónak”. Világszerte rajongók 10 milliói előtt lépett fel az évek során. Az eddigi legnagyobb slágere a 2014-es „Bailando” volt, amely 41 hetet töltött a Billboard listáján. 2016-ban és 2017-ben öt díjat nyert a Latin American Music Awards gálán, köztük az év művésze elismerést.

Tavaly ősszel Enrique elindította The Trilogy Tour elnevezésű, koncertkörútját, amelynek keretében az Egyesült Államokban és Kanadában,25 koncertet adott, Ricky Martin és Pitbull társaságában. A latin zene három titánja 2024-ben újabb 18 koncerttel folytatja a közös turnét – de nagyon valószínű, hogy Iglesias számára ez lesz utolsó koncertkörút. Három évvel ezelőtt ugyanis bejelentette, hogy visszavonul a zenéléstől. A rajongók természetesen nagyon csalódottak, de kárpótlásként kaptak két búcsúalbumot „Fiinal Vol 1″-t és a márciusban megjelent “Final Vol 2”.

„Ezt a döntést nem néhány hete vagy néhány hónapja hoztam, még csak nem is egy éve. Régóta elhatároztam. A most megjelent albumot még 2017-ben szerettem volna kiadni, de a világkörüli turném körüli elfoglaltságok mellett, akkoriban nem jutott időm arra, hogy eljussak a stúdióig. Tavaly lehetőségem volt rá, hogy sokat dolgozzak és befejezzem azt, amit 3 évvel azelőtt elkezdtem”- mondta az énekes 2021-ben a Rolling Stone magazinnak adott interjúban.
Azt nyilatkozta, hogy valóban úgy érzi, eljött számára az új kihívások ideje és visszavonul a színpadtól és a zenéléstől – a mostani formájában. Iglesias azért hozzátette, hogy a „zenecsinálást” nem hagyja abba, csupán arra használja majd a szabadságát, hogy, „más szemszögből” tekintsen a dolgokra.

Enrique  az évek során a színészkedés iránt is érdeklődött: játszott Johnny Depp és Antonio Bandreas mellett, 2007-ben szerepet kapott a Két pasi meg egy kicsi-ben Charlie Sheen oldalán, és az Így jártam anyátokkal harmadik évadának első két epizódjában is felbukkant.

Az orosz teniszcsillaggal, Anna Kournikovával egyik videoklipje, az Escape forgatásán ismerkedett meg és közel 20 éve élnek boldog párkapcsolatban, ikergyermekeik 2017 végén születtek meg, 2020-ban pedig Kurnyikova életet adott harmadik gyermeküknek, egy kislánynak. Ha csak tehetik, kerülik a felhajtást, óvják a magánéletüket – utálják a bulvársajtót…

Fotó:  Mariano Regidor/Redferns