Isten éltesse Selena Gomezt!

2024.07.22. - 10:00

Ma ünnepli 32. születésnapját az amerikai színész – és énekesnő, Selena Gomez. Mi elsősorban énekesnőként ismertük meg, és nagyon szeretjük munkásságát! Ám a mexikói származású Selena, aki már kiskorában is a rivaldafényben élt, először nem a mikrofon mögött, hanem a kamerák előtt, Gianna szerepében mutatkozott be a Barney és barátai című sorozatban. Énekesnőként három albumának és tizenhét kislemezének köszönhetően ma már több mint 20 millió streammel büszkélkedhet. Nem véletlen az sem, hogy tavaly ő lett a legtöbb, 380 millió követővel rendelkező híresség az Instagramon.

Isten éltesse Selena Gomezt!

Selena tavaly egy interjúban azt nyilatkozta, hogy fontolgatja zenei karrierje lezárását, hogy teljes egészében a filmezésre koncentráljon, ahol a kamera mindkét oldalán el tudja képzelni magát. Amit a rajongói, akiket énekesnőként szerzett, biztosan nagyon bánnának.

Miután 2002-től 2004-ig a Barney és barátaiban szerepelt, Gomez 3 epizód erejéig feltűnt a Disney Channel sorozatában, a Hannah Montana-ban is. Az igazi filmes sikert pedig a 2007-es “Varázslók a Waverly helyből című sorozat hozta el számára, amelynek 2012-es befejezéséig Alex Russo szerepében láthattuk. Előrelátóan, még 2008-ban Selena megalapítja saját produkciós cégét is, a July Moon Productions-t
Filmes pályafutása során legalább olyan sikereket ért el, mint a zenében: játszott többek közt a “Ramona és Beezus”-ben a “Monte Carlo”- ban és a “Hotel Transylvania”-ban. Nagy népszerűségre tett szert a 2013-as “Spring Breakers”- ben is. Néhány éve pedig a Hulu szenzációs, „Gyilkos a házban” című sorozatában játszik – nagy sikerrel.

Miután 2008-ban szerződést kötött a Hollywood Records-szal, és megalakította saját együttesét, a Selena Gomez & The Scene-t, 2009-ben kiadták első albumukat, a “Kiss & Tell”-t , majd egy év múlva jött a “A Year Without Rain”, amit a “When the Sun Goes Down” követett 2011-ben.
A nagysikerű „Spring Breakers” évében, 2013-ban jelent meg Selena Gomez debütáló szólóalbuma, a “Stars Dance”, amely a Billboard 200 listán az első helyen debütált.
2014-ben, a “For You” című, második albumának felvétele után Gomez szerződést bontott a Hollywood Records-szal, és a korongot már az Interscope Recorddal adta ki, ahol az utómunkákat is végezték.

A “Revival” utáni időszak változásokkal teli volt Selena számára: miután véget ért se veled, se nélküled kapcsolata Justin Bieberrel, volt egy rövidebb románca The Weeknddel, de a magánéleti válság mellett egészségügyi problémákkal is küzdött: 2017-ben veseátületésen esett át, betegsége pedig annyira megviselte, hogy 2018 végén néhány hétig egy mentálhigiénés központban kezelték. Selena azóta sokat tesz azért, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára. Magánélete is rendeződött, 2023 decembere óta Benny Blanco producerrel alkotnak egy párt.
2020-ban dobta piacra legutóbbi, „Rare” című albumát. Idén Selena egy kislemezzel és egy jó hírrel örvendeztette meg a rajongóit: a  „Love On” című felvétel – amelyet az énekesnő tavalyi, párizsi tartózkodása, az európai életstílus romantikája és az új szerelem izgalma ihletett – egyben egy új album előfutára is. Selena megerősítette, hogy stúdióban dolgozik a régóta várt negyedik lemezén.

A filmezés és a zene mellett Gomez a pandémia alatt beleszeretett a gasztronómiába is, ma már saját főzőműsora is van, a Selena + Chef amelynek minden epizódjában más-más híres szakácsot mutat be, akivel együtt megfőzik a kedvenc ételeiket. Emellett még 2010 őszén elindította Dream Out Loud nevű ruházati márkáját, amelynek darabjai nagyrészt öko  – vagy újrahasznosított termékből készülnek. A ruhamárka után 2011-ben Selena piacra dobta saját parfümjét is. 2020 szeptemberében elindította a Rare Beauty nevű kozmetikai márkáját, amellyel egyben a mentális egészségre szeretné felhívni a figyelmet, arra, milyen fontos, hogy az egyéniség és a befogadás és önmagunk elfogadása egyaránt.

Az énekes- színésznő igazi filantróp, számára mindig is fontos volt, hogy a jó ügyek mellé álljon és ez az élete fontos része. Az évek sorén számos jótékonysági szervezettel dolgozott együtt: csatlakozott Michelle Obama “When We All Vote” kezdeményezéséhez a 2020-as amerikai elnökválasztás során, szorosan együttműködik a “We Movement” mozgalommal, 18 évesen a UNICEF legfiatalabb jószolgálati nagykövetévé nevezték ki, és azóta is velük dolgozik. Gomez szorosan együttműködik az “A21” nevű non-profit szervezettel is, amely az emberkereskedelem felszámolására törekszik.