Jack Harlow, Lil Nas X és Kendrick Lamar kapta a legtöbb jelölést az MTV VMA-ra

2022.07.27. - 12:00
Hét-hét-hét jelöléssel a három zenész az idei MTV Video Music Awards legnagyobb esélyese. Lil Nas X és Jack Harlow a közös dalukkal, az "Industry Baby"-vel több kategóriában is elismerésre számíthat, köztük az év videója, illetve az év előadója kategóriában,ahol Drake, Bad Bunny, Ed Sheeran, Harry Styles és Lizzo is a jelöltek közt van.
Jack Harlow, Lil Nas X és Kendrick Lamar kapta a legtöbb jelölést az MTV VMA-ra

Kendrick Lamart 2018 óta először jelölték az MTV videós díjára, ám máris két dallal: a “family ties” és “N95” is esélyes az elismerésre. A rapper a hip-hop, a legjobb rendezés a legjobb vizuális effekt és a legjobb vágás kategóriában is díjjal távozhat az MTV VMA gáláról.
Harry Styles és Doja Cat hat-hat jelölést kapott, míg Ed Sheeran, Dua Lipa, Bille Eilish, Taylor Swift és The Weeknd öt kategóriában esélyes.

Az MTV VMA történetének legtöbbször díjazott előadója, Madonna összesen hússzor váltotta díjra a jelöléseit, egyben ő az, aki az MTV zenei díjátadójának közel negyven éves fennállása óta, minden évben ott volt jelöltek között. Nincsen ez másként idén sem, amikor Madonna a “Madame X.” című albumáért megkapta karrierje 69. MTV Video Music Awards jelölését.

A zenei díj „első bálozói” idén huszonhatan vannak, köztük Baby Keem és Kacey Musgraves – négy-négy, Gayle és a Måneskin pedig két-két kategóriában kapta meg élete első jelölését az MTV Video Music Awards-ra.

A díjátadó ceremóniát 2022. augusztus 28-án tartják, a régi-új helyszínen New Jersey-ben, a Prudential Centerben.

A jelöltek teljes listáját itt lehet megnézni – és akát szavazhatunk is a kedvencünkre!

Fotó: Ian Gavan/Getty Images