James Arthur ismét vezeti a brit albumlistát

2024.02.07. - 11:00

James Arthur énekes, dalszerző a “Bitter Sweet Love” című albuma áll a héten a szigetország albumlistájának élén – tájékoztatott hivatalos honlapján az OfficalCharts.

James Arthur ismét vezeti a brit albumlistát

Ez a brit előadó ötödik albuma, és a második, amely a slágerlista élén végzett. Eddig James minden korongja bekerült a brit slágerlista Top3-as mezőnyébe.  James Arthur 2013-ban debütált a listán a saját nevét viselő bemutatkozó albumával, amely a második helyig jutott. Második albuma, amelyet 2016-ban adott ki, a “Back from the Edge”, már listavezető lett Nagy-Britanniában. 2019-ben megjelent “You” című albuma szintén második helyig jutott, míg a 2021-es “It’ll All Make Sense in the End” a harmadik helyen végzett.

„Nyolc év telt el az első #1 albumom óta, és már több mint tíz éve vagyok a szakmában. Úgy érzem, ez a jelképe mindennek, amit átéltünk; minden mélypontnak és minden felemelkedésnek” –  mondta James Arthur a brit slágerlistákat összeállító Offical Chartnak adott interjúban, a január 26-án  megjelent Bitter Sweet Love kapcsán.

A brit albumlistán a második helyen az “R8tions” együttes áll a “Ballad of a Bystander” című albumával, amely szintén január 26-án jelent meg. Egy évvel ezelőtt az indie rock banda a “What’s Rock And Roll” című korongjával vezette a szigetország toplistáját.
A harmadik hely a brit “Smile” együttesé és a  „Wall of Eyes” című albumuké, amely  banda második korongja. A debütáló albumuk, a A Light for Attracting Attention,  amelyet 2023-ban adtak ki a lista ötödik helyéig jutott.

Fotó: Filmawi