Jane Goodall ihlette a legújabb Barbie babát

2022.07.14. - 10:00
A Barbie gyártója bemutatta a legújabb, a legendás természettudóst és környezetvédőt mintázó Jane babát, a kedvenc csimpánzával, Greybearddel együtt. A Goodall baba nagy részben újrahasznosított műanyagból készült.
Jane Goodall ihlette a legújabb Barbie babát

A 75 százalékban újrahasznosított műanyagból készült Jane Goodall-Barbie a 26 éves tudóst mintázza, abból az időből, amikor elkezdte úttörő munkáját a tanzániai őserdőben. A baba Goodall, már védjegyévé vált khaki színű ingét és sortját viseli, nyakában távcső lóg, a kezében pedig ott az elmaradhatatlan kék jegyzetfüzete. A Jane-baba társa David Greybeard, a csimpánz, akihez Jane Goodallt különleges és szoros barátság fűzte, róla írta az első tanulmányát a csimpánzok eszközkészítése és eszközhasználata kapcsán. Ez a megfigyelés történelmi jelentőségű volt: ennek az úttörő felfedezésnek köszönhető, hogy a csimpánzokról és saját magunkról kialakított gondolkodásmód megváltozott.

„Régóta mondom, hogy a kislányok nem csak filmcsillagok vagy valami hasonlóak akarnak lenni. Sokan közülük, hozzám hasonlóan a természetben szeretnék tanulmányozni az állatokat” – mondta az általa ihletett baba kapcsán Dr. Jane Goodall.

Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images, Mattel.com