Johnny Depp újra filmezni fog

2022.07.19. - 06:00
Azután, hogy majdnem a karrierjébe került, amikor családon belüli erőszak vádjával bíróság elé állt, a volt felesége, Amber Heard ellen megnyert pert követően Johnny Depp megkapta az első szerepfelkérést: XV. Lajosként tér vissza a filmvászonra.
Johnny Depp újra filmezni fog

A New York Post értesülései szerint Depp a „Jeanne du Barry” című filmben kapott szerepet, amely a Netflixen fut majd.
„A karrierjének nem lesz halálos vége, mint amilyen az általa alakított leghíresebb figurák sorsa” – írja a lap, arra utalva, hogy Johnny Depp „feketelistára” került a filmiparban azután, hogy elveszítette a The Sunnal szemben indított rágalmazási pert, amiért a bulvárlap „nőverőnek” nevezte őt, a volt felesége, Amber Heart vádja nyomán.
A Warner például elvette Depptől, Gellert Grindelwald szerepét a „Legendás állatok és megfigyelésük” című filmben.

Most úgy tűnik, hogy nem teljesedik be a PR szakértők jóslata, arról, hogy bár az esküdtszék legutóbb a színésznek adott igazat, Deppen továbbra is ott a „feleségverő” bélyeg, és emiatt Hollywood és a filmes világ továbbra is fenntartásokkal kezeli majd a vele való közös munkát.

Az Amber Hearddal való pereskedés és botrányok után, most már biztos, hogy Johnny Depp egy Netflixes francia produkcióban tűnik fel – ha nem számoljuk a Puffins című mini animációs sorozatot, amit Depp jelenleg forgat.
A XVIII. században játszódó, „Jeanne du Barry” munkacímen futó produkcióban Johnny Depp XV. Lajost alakítja. A forgatás még ezen a nyáron kezdődik, Franciaországban. A francia rendező, forgatókönyvíró és színésznő, Maïwenn nem csak rendezőként jegyzi a produkciót, hanem ő játssza a főszerepet is: Madamme du Barry-t, XV. Lajos utolsó „hivatalos szeretőjét”. A film további szereplőiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Pierre Richard és Noémie Lvovsky is szerepel a stáblistán.

Fotó: Andreas Rentz/Getty Images